Ingezonden persbericht


A1 Team Nederland sluit tweede A1GP seizoen af als vijfde in het kampioenschap

Met een zesde plaats in de A1GP Sprintrace en een vijfde plaats in de Hoofdrace op Brands Hatch heeft A1 Team Nederland de vijfde plaats in het kampioenschap weten te veroveren. Tijdens de laatste A1GP van dit seizoen wist het team Maleisië te passeren.

Vanaf een achtste plaats had Jeroen Bleekemolen weer een goede start in de Sprintrace en wist direct twee plaatsen te pakken door Zwitserland en India in te halen in Paddock Hill Bend. Daarna drong Bleekemolen nog wel even aan bij Maleisië, maar inhalen was niet mogelijk in de korte race. India kwam aan de achterkant nog wel opzetten en als aan een touwtje gingen de drie over de finish. De zesde plaats leverde A1 Team Nederland 1 punt op.

In de hoofdrace vanmiddag profiteerde Jeroen Bleekemolen optimaal van een slechte start van Frankrijk en schoof meteen een plaats op. Na een lange safety car situatie, na een stevige crash van Australië, wist A1 Team Nederland met een snelle pitstop nog verder naar voren te komen. Vrijwel direct daarna was er wederom een safety car situatie, waarbij Italië net op het moment dat de safety car naar buiten kwam, naar binnen ging voor de verplichte pitstop. Italië kwam net voor A1 Team Nederland de baan op. Bleekemolen probeerde nog direct een inhaalactie, maar omdat hij even last had van Indonesië, dat naar binnen ging, kon India A1 Team Nederland inhalen, waardoor het team terugviel naar een vijfde plaats. Inmiddels was Maleisië, directe concurrent in het kampioenschap, ver teruggevallen waardoor een vijfde plaats in het kampioenschap binnen bereik was. Uiteindelijk finishte A1 Team Nederland als vijfde en pakte daarmee 6 punten.

Jeroen Bleekemolen was na afloop niet tevreden met het resultaat van de race, een podium was volgens de A1 Team Nederland coureur zeker mogelijk geweest; "Met de vijfde plaats in het kampioenschap mogen we best blij zijn, dat is ook een beetje waar we qua snelheid hoorden dit seizoen. Toch ben ik niet helemaal tevreden, je doet toch mee om te winnen. Ik kwam alleen op het laatste moment in de auto en dan weet je totaal niet hoe je het gaat doen. De laatste helft van het seizoen hebben we er vaak zo goed bijgezeten, we hadden zeker een paar keer op het podium moeten staan en meer races kunnen winnen. Vijfde is absoluut niet slecht, maar je hoopt natuurlijk altijd op beter. Vandaag vijfde in de race is gewoon heel erg jammer, we hadden misschien niet de pure snelheid, maar alles liep gewoon lekker. Een supersnelle stop, maar daarna was er het rare akkefietje met de safety car en Italië. Dat was gewoon niet eerlijk, die hoorden daar niet te rijden. Dan hadden we derde gelegen, nu lagen we vierde achter Italië. Ik probeerde Italië in te halen en reed naast hem, maar ik werd afgesneden door Indonesië dat naar binnen wilde. Hierdoor verloor ik uiteindelijk twee plekken, aan Italië en ook nog aan India. We hadden twee mogelijkheden om derde te worden en twee keer zit het tegen. Erg jammer dat we weer het podium missen, dat hebben we vaak gehad dit jaar.

Volgens Jan Lammers zat het team vandaag tijdens de hoofdrace op de juiste strategie voor een podiumplek. "We hadden de snelheid en strategie om derde te worden. Met snelheid bedoel ik de vraag of anderen je ook in kunnen halen, dat denk ik niet. Dat was lekker. Er zijn alleen wat twijfelgevallen en misschien dat deze nog rechtgezet worden en dan schuiven we nog een plek op. Het zijn van die grensgevallen. Ik hoop dat ze actie ondernemen met Italië, dat kon in onze optiek gewoon niet. Als je kijkt naar het kampioenschap dan is dit gewoon een eerlijk resultaat met Duitsland, Nieuw Zeeland, Groot Brittanië en Frankrijk voor ons. We hebben een mooi solide jaar gehad".

Voor A1GP en A1 Team Nederland is er nu een pauze. Seizoen drie begint op 28 September wanneer op Circuit Park Zandvoort voor de tweede maal de openingsrace van een A1GP seizoen wordt gehouden. De kaartverkoop voor die race via www.A1GP.com is inmiddels gestart.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl