Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 29 april 2007

Jongens aangehouden wegens baldadigheid

OOSTERHOUT: De politie heeft vrijdagavond rond 21:15 uur in het Innovatiepark een 16-jarige jongen uit Den Bosch en een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden wegens baldadigheid en diefstal. Dit gebeurde nadat agenten zagen hoe een van hen een klein fietsje, een driewieler in de lucht gooide en op de grond liet vallen, waardoor het kapot ging. Het fietsje bleek afkomstig te zijn van een nabij gelegen kinderdagverblijf. De jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Over hun straf wordt nog beslist.

Jongen aangehouden na verstoring openbare orde

SPRANG-CAPELLE: De politie heeft zaterdagochtend rond 01:00 uur op de Akkerwinde een 17-jarige inwoner van Sprang-Capelle aangehouden wegens verstoring van de openbare orde. In een feesttent waren gedurende de avond verschillende vechtpartijtjes geweest en de politie was ter plaatse gekomen om de orde te herstellen. Diverse jongeren werden gesommeerd zich te verwijderen en deden dit ook. De verdachte bleef na diverse waarschuwingen toch terugkomen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij aan zijn ouders overgedragen. Over zijn straf wordt nog beslist.

Brommer aangehouden wegens rijden onder invloed

DONGEN: Op de Vierbundersweg heeft de politie zaterdagochtend rond
01:00 uur een 17-jarige bromfietser uit Meerle aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van 305 ug/l. De jongen verklaarde ongeveer zeven biertjes te hebben gedronken. Na verhoor is hij, in overleg met zijn moeder, naar huis gelopen. Brommen mocht niet meer want hij had naast een bekeuring ook een rijverbod van twee uur gekregen.

Aangehouden wegens niet voldoen aan vordering

ALMKERK: Een 18-jarige man uit Almkerk is zaterdagochtend rond 02:15 uur aangehouden in de Voorstraat wegens het niet voldoen aan een vordering door de politie. Op een hangplek in die straat was er onenigheid tussen twee groepen jongeren. De politie kwam erbij om de boel te sussen. Dit deden ze onder andere door verschillende jongeren te vorderen weg te gaan. De verdachte wenste daar niet aan te voldoen en werd aangehouden. Hij kreeg een bekeuring.

Aangehouden wegens softdrugs

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagochtend rond 06:30 uur in de Korte Hoogstraat een 46-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden wegens het hebben van een hennepkwekerij. De kwekerij kwam aan het licht na een melding van omwonenden dat er door twee onbekende personen zou worden ingebroken in een schuur van de woning van de verdachte. De politie ging snel ter plaatse en zag dat de poort naar de tuin en de deur naar de schuur middels de Bulgaarse methode waren geforceerd. Eenmaal binnen in de schuur werd het de agenten duidelijk dat er een in werking zijnde hennepkwekerij in zat, met ongeveer 150 planten. Van de inbrekers was verder geen spoor te bekennen. Met deze informatie werd de eigenaar van de kwekerij in zijn woning aangehouden. Die gaf toe de eigenaar te zijn en constateerde dat de dieven er met 150 planten vandoor waren gegaan. De elektriciteit voor de kwekerij werd op illegale wijze afgetapt. De kwekerij is geruimd en na verhoor is de man weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na rijden zonder rijbewijs

WAALWIJK: De politie heeft zaterdagavond rond 22:15 uur op de Eerste Zeine een 47-jarige automobilist uit Waalwijk aangehouden. Het rijbewijs van de man bleek wegens een eerdere overtreding ongeldig te zijn verklaard en dus niet in het bezit van de bestuurder. Hiervoor was hij door de politie al enkele keren bekeurd en met hem was de afspraak gemaakt dat hij de volgende keer zou worden aangehouden. Dat was dus zaterdagavond. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens mishandeling

MOLENSCHOT: De politie heeft zondagochtend rond 01:30 uur op de Molenschotsebaan een 25-jarige inwoner van Veenendaal aangehouden wegens mishandeling van een 16-jarige jongen uit Rotterdam. De verdachte, die erg dronken was, mishandelde een familielid en vernielde een caravan op de camping waar het gebeurde. De jongen wilde tussen beide komen en kreeg vervolgens een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte is na verhoor in de loop van de zondag weer op vrije voeten gesteld. Hij heeft een dagvaarding meegekregen.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

WAALWIJK: De politie heeft zondagochtend rond 04:30 uur op de Groenewoudlaan een 19-jarige beginnend-bestuurder uit Sprang-Capelle aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man op de Noord Parallelweg rijden met zijn gevarenlichten aan en gaven hem een stopteken. Hier voldeed hij niet aan en ging er vol gas vandoor, waarbij hij ook nog eens op de kruising met de Burg.Smeelelaan door het rode licht reed. Toen ze de man te pakken kregen, bleek dat er alcohol in het spel was. Een test wees op een waarde van 645 ug/l. Dit is ver boven de limiet voor een beginnend bestuurder... en tevens ook voor bestuurders die al langer hun rijbewijs hebben. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden wegens niet voldoen aan vordering

HANK: De politie heeft zondagochtend rond 04:15 uur op de Buitendijk een 24-jarige inwoner van Waardhuizen aangehouden. Dit gebeurde nadat de man niet voldeed aan een vordering van de politie om te vertrekken. De politie deed deze vordering omdat de verdachte zich heel vervelend gedroeg tegen mensen op straat en later tegen de politie. De man werd na verhoor huiswaarts gezonden. Hij heeft een boete gekregen.

Auteur: Manfredi Mauro