NPS/VARA/VPRO
vpro | nps | vara / BUITENHOF NIEUWSBRIEF /

28 april 2007
www.buitenhoftv.nl

Afscheid van een Europese topbankier

Cees Maas

Bram Peper

Achmed Marcouch

* Afscheid van een Europese Topbankier

In Buitenhof Cees Maas (60), scheidend vice-voorzitter van de Raad van Bestuur van ING en voormalig Thesaurier-Generaal bij het ministerie van Financiën. Hij verliet deze week, in de woeligste dagen van het Nederlandse bankwezen, zijn bank na een lange staat van dienst.
ING is grootaandeelhouder van het nu betwiste ABN/AMRO, één van de grootse banken in Europa en nummer 13 in de wereld. Dat is groter dan Barclays.
Hoe kijkt hij, als Europese topbankier, aan tegen de overnamestrijd rondom ABN/AMRO en wat zijn zijn verwachtingen omtrent de ontwikkelingen van het bancaire stelsel in Nederland en Europa?

* Sterft gij oude vormen en gedachten?

Bram Peper (oudgediende in de PVDA) en Peter Scheffer (fris & jong in de PVDA) over de vervreemding van de PVDA van de basis, de idealen en van zichzelf.

* Vijf Mei

Oproep tot Vijf Mei overdenking en debat door Achmed Marcouch, voorzitter van het Stadsdeel Slotervaart. Zijn stelling: "Vijf mei, bevrijdingsdag, moet in het teken staan van de dreiging van een dubbele radicalisering in Nederland: enerzijds de radicalisering van de moslims en anderzijds de radicalisering van politiek rechts"
Zijn er daarbij parallellen met WO II te trekken?
>

NB De hier genoemde onderwerpen zijn onder voorbehoud en kunnen door de actualiteit nog gewijzigd worden.

Buitenhof zondag 29 april 2007, 12.05 uur, Nederland 1.
Presentatie: Peter van Ingen
Columniste: Joshua Livestro
Eindredactie: Jan van Friesland
Redactie: Barbara Coolen, Peter van Ingen, Jan van Friesland, Esther Lammers, Leonard Ornstein, Clairy Polak, Herman Schulte Nordholt, Rob Trip, Ad Verbrugge
Webredactie: Agnes Verweij

Buitenhof wordt afwisselend gepresenteerd door (v.l.n.r.) Peter van Ingen, Clairy Polak en Rob Trip.
>

Uitzending: 29 april 12.05-13.00 uur op Nederland 1. Herhaling: maandagochtend 10.20 uur op Nederland 2.

Op buitenhoftv.nl:
Na elke uitzending vindt u op www.buitenhoftv.nl informatie over de in het programma besproken onderwerpen. Verder kunt u er deze en eerdere afleveringen van Buitenhof nog eens als streaming video bekijken (vanaf de namiddag) en kunt u de column en het idee nog eens rustig nalezen.

Reageren? Mail: buitenhof@vpro.nl