Gemeente Spijkenisse


Brandweer Spijkenisse houdt spectaculaire Open Dag

13 april 2007

De brandweer Spijkenisse houdt op Koninginnedag, 30 april een Open Dag rond de brandweerkazerne aan de Schenkelweg 90. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen achter de schermen van de fascinerende wereld van de brandweer.

Al het materiaal kan bezichtigd worden en de brandweermannen verzorgen verschillende spectaculaire demonstraties. Speciaal voor kinderen zijn er allerlei leuke en spannende spelletjes te doen.

De open dag begint om 10:00 uur en eindigt om 16.00 uur. Er worden verschillende demonstraties gegeven:
11:00 uur: Demonstratie kleine blusmiddelen/vlam in de pan 13:00 uur: Demonstratie hulpverlening (slachtoffer bevrijden uit auto) 15:00 uur: Demonstratie hoogwerker

De kinderen kunnen een ritje met een echte brandweerauto maken, op de foto in pak met helm en nog veel meer. Ook kunnen bezoekers aan den lijve ondervinden hoe het is om de weg te vinden in een ruimte die vol staat met rook. Voor de verschillende kinderactiviteiten tijdens de open dag wordt een bijdrage van EUR 5,- gevraagd. De kinderen krijgen hiervoor een strippenkaart waarmee ze aan alle attracties kunnen meedoen. De hele opbrengst van de Open Dag gaat naar de Stichting Roparun.

Brandweervrijwilligers gevraagd
Voor wie houdt van uitdagingen en bij het brandweerkorps van Spijkenisse wil horen, kan informatie krijgen over het werk en daarover vragen stellen. Uiteraard kunnen zowel mannen als vrouwen voor het brandweervak worden opgeleid. In mei start de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers.

Jeugdbrandweerleden gevraagd
Ook de groep Jeugdbrandweer zoekt nieuwe leden. Tijdens de Open Dag zijn er jeugdleiders en jeugdbrandweerleden aanwezig waarmee je kennis kunt maken. Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich opgeven voor de Jeugdbrandweer.

Brandweer Spijkenisse doet mee aan Roparun
Stichting Roparun organiseert sinds 1992 jaarlijks de langste non-stop estafetteloop ter wereld van Rotterdam naar Parijs ten behoeve van mensen met kanker. De laatste jaren is de start in Parijs en vindt de finish plaats in Rotterdam. De Brandweer Spijkenisse doet dit jaar voor de derde keer mee aan de Roparun en draagt zo, door middel van een sportieve prestatie, een extra steentje bij aan de samenleving. Vorig jaar deden aan de estafette in totaal 200 teams mee, die meer dan drie miljoen Euro hebben binnengehaald.

Het verschil tussen de stichting Roparun en andere charitatieve instellingen is dat de opbrengst van de Roparun geheel en onverkort ten goede komt aan voorzieningen die het leven van kankerpatiënten dragelijker kunnen maken. Het geld dat de deelnemende teams jaarlijks bijeenbrengen wordt dan ook niet besteed aan wetenschappelijk onderzoek, maar komt direct ten goede aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven van kankerpatiënten. Het motto van de Roparun is: "trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven." De afgelopen jaren heeft de stichting al meer dan 14 miljoen euro bijeengebracht.