Gemeente 's-Hertogenbosch

18-04-2007
Kom op 30 april gezellig naar de binnenstad

Fiets
U kunt uw fiets gratis stallen bij één van de zes fietsenstallingen in het centrum van de stad. Alle stallingen zijn gratis en sommige stallingen zijn ook bewaakt.

- Vanuit noord: stalling Burgemeester Loeffplein en P-garage Sint-Josephstraat (bewaakt)

- Vanuit zuidwest: stalling Wolvenhoek en stalling Dode Nieuwstraat (bewaakt)

- Vanuit west: extra fietsenstalling Wilhelminabrug (bewaakt)
- Vanuit zuidoost: extra fietsenstalling Pettelaarseweg/Hertog Hendriksingel (bewaakt)

Auto
Maak gratis gebruik van één van deze vier transferia: Provinciehuis, de Vliert, Vlijmenseweg of Brabanthallen. Alle routes zijn voorzien van goede bewegwijzering. De pendelbussen brengen u elke 10 minuten vanaf het transferium naar het centrum. Gratis! Zo komt u gemakkelijk en snel in de binnenstad! Transferia open van 7.30-24.00 uur.

Vier Transferia
Transferium Provinciehuis leidt naar de uitstaphalte Casinotuin (Bastion Baselaar).
Transferium De Vliert leidt naar de uitstaphalte Kardinaal Van Rossumplein, Café de Unie.
Transferium Vlijmenseweg leidt naar de uitstaphalte Centraal Busstation.
Transferium Brabanthallen leidt naar de uitstaphalte Centraal Busstation.
Alle stadslijnen rijden als piekbus! (retour EUR 1,-)

Koninginnenacht
Naar de stad tijdens de feestelijkheden in de Koninginnenacht? Tijdens Koninginnenacht op 29 april zijn de transferia Vlijmenseweg, De Vliert en de rijwielstalling Burgemeester Loeffplein van 12.00-2.00 uur geopend. Dan gelden de gebruikelijke tarieven.

Natuurlijk wilt u de Koningin en haar familie zien! Wij adviseren u in ieder geval vroeg naar het centrum te komen. Aan de hand van het programma kunt u het beste de voor u meest aansprekende plek uitkiezen, om daar de koningin en haar familie voorbij te zien trekken. De route van de Koningin en de Koninklijke familie is geheel afgehekt. Zorg voor een goede plek, want het valt te verwachten dat vanwege de drukte het niet mogelijk is de Koningin op verschillende plaatsen te volgen.

Live-uitzending op grote schermen
De live-uitzendingen van de NOS zijn ook te volgen op grote schermen op de Markt en op het parkeerterrein Prins Bernardstraat. Vooral de mensen die bij Bastion Oranje en de Zuidwal kijken, adviseren we daarna op het parkeerterrein van de Prins Bernhardstraat de rest van de route te volgen.

Oranje boven, maar veiligheid gaat boven alles
Natuurlijk worden verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. Bezoekers adviseren wij de aanwijzingen van de verkeersregelaars goed op te volgen!

Geen verkoop
Het is buiten de activiteiten van de stichting Koninginnemarkt de gehele dag niet toegestaan op straat artikelen te verkopen (met uitzondering van de rommelmarkt-activiteiten), reclamemateriaal uit te delen en te collecteren. De gemeente controleert hier streng op en neemt in samenspraak met de politie zo nodig direct maatregelen.

Meer weten over Koninginnedag?
Kijk op deze site voor alle details over parkeren, bereikbaarheid voor bewoners en laad- en losmogelijkheden.