Gemeente Brunssum

Programma Koninginnedag 2007

Op maandag 30 april 2007 vinden er talloze festiviteiten plaats in Brunssum rondom de viering van Koninginnedag. Tot de festiviteiten behoren een kindervrijmarkt, een Oranjebraderie, een Oranjeconcert en
- uiteraard - 's avonds het traditionele vuurwerk.

koninginnedag

De kindervrijmarkt is bedoeld voor jongeren tot 12 jaar en vindt plaats op het Lindeplein, van 10.00 tot 14.30 uur. De Oranjebraderie loopt vanaf het Bodemplein via de Rumpenerstraat, en het Lindeplein naar de noordelijke punt van de Kerkstraat. De Oranjebraderie opent om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Zowel voor de kindervrijmarkt als de Oranjebraderie zijn geen aanmeldingen meer mogelijk.

Feest in de wijken

In de wijken van Brunssum vinden op Koninginnedag tal van feestelijke activiteiten plaats.

In Treebeek kunnen kinderen deelnemen aan een wedstrijd fietsversieren (met optocht). Vanaf 09.45 uur kunnen de deelnemers zich, met de versierde fietsen, verzamelen op het schoolplein van de basisschool Benjamin. Hier zullen de fietsen worden beoordeeld en krijgen alle kinderen een gratis ballon. Om 10.15 uur vertrekt de optocht naar het Engerplein, waar vanaf 10.30 uur een aubade plaatsvindt, gevolgd door het hijsen van de vlag. Om 10.50 uur vindt vanaf het Engerplein een optocht plaats door Treebeek. Vanaf 11.15 uur vindt de prijsuitreiking van de versierde fietsen en het ballonnen oplaten plaats, op de Markt in Treebeek

In Langeberg vindt ook een wedstrijd versieren plaats - niet alleen van fietsen, maar ook van bolderwagens, driewielers, rolstoelen, et cetera. Vanaf 10.30 uur kunnen deelnemers zich verzamelen op het pleintje bij de kruising Langeberglaan/Hazenkampstraat. Hier vindt de jurering plaats van de versierde voertuigjes.

Na een aubade en het hijsen van de vlag op het pleintje vindt er, vanaf ongeveer 11.15 uur, een Oranjeoptocht plaats naar de Burcht. Hier kunnen kinderen meedoen aan een uitgebreid spellencircuit. Ook worden hier de prijzen uitgereikt aan de mooist versierde voertuigjes. Muziek is van DJ Frank Peelen. Het feest in De Burcht is omstreeks 14.00 uur afgelopen.

Mocht het slecht weer zijn, dan vinden alle activiteiten in Langeberg vanaf 11.00 uur plaats in en rondom De Burcht.

Oranjeconcert

Het Oranjeconcert begint op maandag 30 april om 20.00 uur, en vindt plaats in d'r Brikke-Oave. Optredens worden verzorgd door Harmonie Orkest Brunssum 1907. Tussendoor worden de prijzen bekend gemaakt van het fietsversieren. Het Oranjeconcert wordt rechtstreeks uitgezonden door de Lokale Omroep (LOO).

Vuurwerk

Om 22.00 uur is er, net als alle andere jaren, groots vuurwerk in het Vijverpark. Bij slecht weer zal het vuurwerk niet doorgaan.


---