Gemeente Zandvoort


Centrum gesloten voor verkeer op Koninginnedag

Voor een onbezorgde Koninginnedag neemt het college een passend verkeersbesluit. Alle weggebruikers moeten er rekening mee houden dat het centrum op deze feestdag voor wegverkeer afgesloten is.

Hieronder volgt het Verkeersbesluit Koninginnedag

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft besloten om, voor de duur van de te houden festiviteiten op Koninginnedag in de dorpskern van Zandvoort op 30 april van 7:00u tot 23:00u.:de borden conform model C01 ("gesloten voor verkeer in beide richtingen") van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 te plaatsen op de ondergenoemde locaties,
- op het Gasthuisplein direct ten oosten van de Kruisstraat
- in de Rozenobelstraat direct ten oosten van de Kruisstraat
- in de Pakveldstraat direct ten oosten van de Kruisstraat
- in de Prinsenhofstraat direct ten oosten van de Spoorbuurtstraat
- in de Spoorbuurtstraat direct te westen van de Swaluëstraat/Achterweg
- in de Haltestraat direct ten noorden van de Zeestraat
- in de Diaconiehuisstraat direct ten westen van de Nieuwstraat
- in de Koningstraat direct ten westen van de Oosterstraat
- in de Kanaalweg direct ten westen van de Oosterstraat
- in de Willemstraat direct ten westen van de Prinsesseweg
- in de Oosterstraat direct ten noorden van de Prinsesseweg
- op de noordelijke rijbaan van de Prinsesseweg direct ten westen van de Koninginneweg.
- in de Schoolstraat direct ten westen van Louis Davidsstraat
- op het Raadhuisplein zodat ¾ van de rotonde afgezet wordt en alleen de verkeersbeweging Oranjestraat - Grote Krocht mogelijk blijft.
- op het kruispuntplateau Prinsesseweg- Louis Davidsstraat zodat de Louis Davidsstraat (zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan) afgesloten wordt en de verkeersbeweging Cornelis Slegersstraat richting het zuidelijke gedeelte van de Prinsesseweg mogelijk blijft.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft tevens besloten de rijrichting op het zuidelijke gedeelte van de Prinsesseweg om te draaien en zodoende de bestaande borden C02 en C03 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 voor de duur van de festiviteiten af te plakken en tijdelijk de borden:
- C03 te plaatsen in de Prinsesseweg direct ten oosten van de Cornelis Slegersstraat;
- C02 te plaatsen in de Prinsesseweg direct te westen van de Koninginneweg. voor de duur van de te houden festiviteiten op Koninginnedag in de dorpskern van Zandvoort op 30 april van 7:00u tot 23:00u.

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft tevens besloten om: op 27 april 2007 de borden E01 ("verboden te parkeren") van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met onderbord "Maandag a.s." te plaatsen op de locatie van de parkeervakken in het gebied van de festiviteiten, zodat het gebied van de festiviteiten op Koninginnedag vrij is van geparkeerde voertuigen;

Op grond van vorenstaande overwegingen besluit het college van Burgemeester en Wethouders tevens een tijdelijk bushalte (Bord L03) te plaatsten in de Oranjestraat direct ten zuiden van het Raadhuisplein.