Gemeente Hengelo

Activiteiten rondom Koninginnedag in het centrum

Op 30 april wordt om 9.45 uur de aubade gehouden bij het gemeentehuis. Burgemeester Kerckhaert en de voorzitter van de Hengelose Oranjevereniging houden hierbij een korte speech. De aubade wordt muzikaal omlijst door de Twentse TNT fanfare en het Christelijk Mannenkoor Hengelo.
In het centrum van Hengelo vinden allerlei activiteiten plaats. Op het bordes voor de Lambertus Basiliek en in de straten rondom het marktplein worden optredens verzorgd door looporkesten, sneltekenaars en clowns. Op het schouwburgplein zijn van ongeveer 13.00 tot 14.00 uur een groep van 40 tot 50 oldtimers en klassieke autos te bewonderen.

Opzet Koninginnedag rommelmarkt is veranderd

De jaarlijkse rommelmarkt op Koninginnedag is veranderd van opzet. Dit jaar is de rommelmarkt opgesplitst in drie onderdelen: een kleedjesmarkt voor kinderen; een rommelmarkt voor verkoop door volwassenen en kramen voor commerciële verkopers. Voor kinderen is ruimte gereserveerd op het midden gedeelte van het parkeerterrein aan de Wetstraat, deelname voor hen is gratis. Volwassenen kunnen kramen huren rondom de Wetstraat, daarvoor betalen zij 15 euro voor een kraam van 4 meter. Met de commerciële verkopers wordt individueel een prijs afgesproken. Kramen kunnen op 30 april vanaf 5.00 uur s ochtends gehuurd worden. Reserveren vooraf is niet mogelijk.

Oranjekermis

Van 28 april tot en met 5 mei 2007 vindt de Oranjekermis plaats. Op 30 april, even na 10.00 uur opent de voorzitter van de Hengelose Oranjevereniging de Oranjekermis officieel door een ferme ruk aan de bel van de draaimolen te geven. De volgende attracties zijn op de Oranjekermis aanwezig: Draaimolen met een draaiorgel, Kindermolen, Samba Balloon, Swing Bob, Super Polyp, Super Autoscooter, Schiettent, Holly-Cranes, Pusher, Eendensport, Lijntrek, Penalty schieten, Snackbar, Gebakkraam, Nougat- Suikerkraam.

Tijdelijke afsluiting straten en parkeerterreinen centrum

De volgende parkeerterreinen en straten worden tijdelijk afgesloten:

Van 25 april 18.00 uur tot 7 mei
Burgemeester Jansenplein, Burgemeester Jansenstraat en het Kloosterterrein.

Van 27 tot en met 30 april
Het parkeerterrein tussen de apotheek en het woonhuis nummer 19 aan de De Wetstraat.

Van 29 april 12.00 uur tot 1 mei 04.00 uur
Langestraat, Burgemeester Jansenplein, Kloosterterrein en de Enschedesestraat (gedeelte tussen de Brinkstraat/Wemenstraat tot aan de Drienerstraat).

Op 30 april van 5.00 tot 18.00 uur:
Wemenstraat (Parkeergarage Thiemsbrug is bereikbaar), De Wetstraat, Smutsstraat (tot aan de Drienerstraat), Brinkstraat, Telgen, Molenstraat en het Schouwburgplein (de parkeergarage P1 Hengelo Centre aan de B.P. Hofstedestraat is bereikbaar).

Voor meer informatie over de Koninginnedagactiviteiten en de Oranjekermis kijkt u op de website van de Hengelose Oranjevereniging. Klik hier om naar de website te gaan.