Gemeente Capelle a/d IJssel

Extra controle rondom Koninginnedagfestiviteiten

Op maandag 30 april vinden weer de gebruikelijke Koninginnedagfestiviteiten plaats. De grootste festiviteiten worden in het centrum, rondom het Stadsplein, de Rivierweg, het evenemententerrein achter het gemeentehuis en de groenstrook langs en onder het metrotracé gehouden. Naast de Koninginnekermis is er uiteraard weer de vrijmarkt. Er zijn een aantal regels waaraan moet worden voldaan.

Voor de vrijmarkt langs en onder het metrotracé en het Amnestyplein:
* deze vrijmarkt is uitsluitend bestemd voor kinderen;
* kinderen mogen zich wel laten bijstaan door ouders en/of verzorgers;

* er mag uitsluitend vanaf de grond met gebruik van een grondzeil of kleed worden verkocht;

* de te gebruiken ruimte mag maximaal 4 bij 4 meter (16m²) zijn;
* er mogen geen kramen, tenten en dergelijke bouwsels worden geplaatst;

* het is verboden om autos, caravans, aanhangwagens en dergelijke voertuigen tijdens de vrijmarkt te gebruiken of aanwezig te hebben;

* de vrijmarkt start om 6.00 uur en eindigt om 18.00 uur.

Voor de vrijmarkt op het Stadsplein zijn ongeveer 95 kramen gereserveerd. Deze zijn bestemd voor volwassenen. Drank en etenswaren mogen uitsluitend op de Rivierweg worden verkocht. Hiervoor zijn een aantal kramen gereserveerd. Meer informatie over de kramen is te verkrijgen via de website van de organisatie:
www.capelsefestiviteiten.nl.

Het achterlaten van afval is niet toegestaan. Na 18.00 uur zijn er 3 plaatsen beschikbaar om afval te brengen. Deze locaties zijn herkenbaar door borden.

Gemeentelijke handhavers en de politie zullen extra controleren of de spelregels worden nageleefd. Als dit niet het geval is, dan wordt men dringend verzocht alsnog de spelregels na te leven. Wordt hieraan niet direct voldaan, dan wordt men verwijderd.