Ingezonden persbericht


Nationale Jeugdraad

PERSBERICHT
25 april 2007, Utrecht

Praten over klimaatproblemen op het VN-hoofdkwartier in New York

Nederlandse jongerenvertegenwoordigers laten hun duurzame stem horen

Jongerenvertegenwoordigers Sanne van Keulen en Maayke Damen zijn van 30 april tot 11 mei de stem van Nederlandse jongeren voor duurzame ontwikkeling bij de VN Commissie in New York. Zij gaan daar praten over onderwerpen als klimaatverandering en energie en maken belangrijke mondiale afspraken voor de toekomst. De twee jongerenvertegenwoordigers worden in hun werk ondersteund door de Nationale Jeugdraad.

"De beslissingen die nu worden genomen, hebben grote gevolgen voor onze toekomst en die van onze kinderen en kleinkinderen. Daarom is het van belang dat de afspraken die op mondiaal niveau gemaakt worden ook ambitieus zijn, zoals een afspraak over het verschaffen van energie aan arme mensen", aldus de twee enthousiaste jongerenvertegenwoordigers. De uitkomst van de vergadering moet leiden tot concrete beleidsmaatregelen voor duurzame ontwikkeling. De vergadering in New York is ook belangrijk, omdat na deze vergadering de onderhandelingen over deze onderwerpen worden afgesloten.

Terug in Nederland gaan de jongerenvertegenwoordigers Maayke en Sanne in gesprek met Nederlandse jongeren over duurzame ontwikkeling. Dat vinden zij minstens zo belangrijk als hun trip naar New York. "Beginnen bij jezelf is vaak moeilijk. Je bijdrage lijkt te klein. In samenwerking met de Nationale Jeugdraad willen wij jongeren laten zien dat alle kleine bijdragen een groot verschil kunnen maken.", aldus de twee jongerenvertegenwoordigers. De Nationale Jeugdraad vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen, meedenken en meebeslissen over alles wat zij zelf belangrijk vinden. Ook op internationaal niveau. Daarom begeleidt de Jeugdraad jaarlijks jongerenvertegenwoordigers. Zij spreken namens alle Nederlandse jongeren op belangrijke internationale bijeenkomsten en informeren jongeren over internationale zaken.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl

Noot voor redactie,