Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GEVARIEERD SPORT- EN DANSSPEKTAKEL LANDGRAAF BEWEEGT

Op Koninginnedag, maandag 30 april, vindt om 19.00 uur Landgraaf Beweegt plaats in Sporthal In de Bende. Een avond van Landgraaf25 vol sport en spektakel met Landgraafse verenigingen. Met jazzdans, vechtsport, salsadans en gymnastische onderdelen is een gevarieerd programma gegarandeerd.

Eén van de deelnemende verenigingen viert dit jaar, net als Landgraaf, een jubileum. Gymnastiekvereniging Olympia bestaat 100 jaar en het viert haar verjaardag op verschillende momenten. Een deelname aan Landgraaf Beweegt kan dus niet uitblijven. Een andere Landgraafse Gymnastiekvereniging, PHDES, zorgt met één van haar optredens voor een primeur: een springnummer met muzikale begeleiding van het jeugdorkest van Fanfare Eendracht Waubach.

Naast twee gymnastiekverenigingen en een fanfare zijn er nog drie verenigingen die zich presenteren op 30 april: Wushu Landgraaf, Slide Dans en Caribbean Salsa. De Wushu vereniging zal behalve de vechtsport wushu ook een tai chi-demonstratie laten zien. Slide Dans zal twee bijzondere en verrassende dansen laten zien, met de thema's 'rood' en 'bruin, met een luchtje'. Caribbean Salsa laat met haar optreden het Landgraafse publiek swingen.

De pers is van harte uitgenodigd Landgraaf Beweegt bij te wonen.


---