Gemeente Lelystad

Spelregels kindervrijmarkt op Koninginnedag 30 april

Maandag 30 april is het Koninginnedag. Uiteraard kunnen kinderen die dag tweedehands spulletjes verkopen. Voor deze vrijmarkt gelden een aantal regels.

* De markt is ervoor bedoeld dat kinderen zelf een plekje mogen zoeken in één van de winkelcentra en daar tweedehands spulletjes verkopen.

* Kinderen mogen op 30 april vanaf 0.00 uur de plaatsen innemen.
* Handelaren zijn op Koninginnedag niet toegestaan m.u.v. zij die geringe etenswaren verkopen.

* Standplaatshouders die geringe etenswaren willen verkopen moeten hiervoor alle handelspapieren die normaal gesproken van toepassing zijn hebben en een vergunning aanvragen bij de gemeente. Als er geen beperkende afspraken van kracht zijn (zoals in Bataviastad) wordt de vergunning bijna altijd verleend. Zij mogen vanaf 29 april 22.00 uur hun standplaats innemen en vanaf 30 april 06.00 uur met de verkoop beginnen.

* Winkeliers die voor de eigen winkel buitenverkoop willen organiseren dienen dit aan de marktmeester van de gemeente schriftelijk te melden. (Om controle op handel te vergemakkelijken).

* Vergunninghouders en winkeliers dienen er zelf voor te zorgen dat hun plek tijdig is veilig gesteld. Er mogen vanaf 0.00 uur geen kinderen meer van hun plek worden verwijderd.
* De controle op de veiligheid en de naleving van de regels zal door het marktbedrijf van de gemeente Lelystad, in samenwerking met politie en brandweer worden uitgevoerd. Verkoop van etenswaren zonder dat daarvoor vergunning is verleend, zal niet worden getolereerd. Ook de keuringsdienst van waren staat dit niet toe.
* Tegen beroepshandelaren die een plek hebben ingenomen zal worden opgetreden.

* Deelnemers aan de vrijmarkt worden verzocht hun plaats schoon achter te laten. Op diverse plaatsen in het centrum zijn containers/vuilniswagens aanwezig. Breng daar uw spullen naar toe als u besluit er mee op te houden. Het is handig om uw handel op een groot kleed uit te stallen; des te gemakkelijker ruimt het op.
---