Gemeente Ede

nummer 84 / Ede, 26 april 2007

Burgemeester Robbertsen opent Koninginnedag in Harskamp

Burgemeester R.C. Robbertsen van Ede opent dit jaar in bijzijn van zijn echtgenote Koninginnedag 2007 op het terrein van de oude legerbioscoop aan de Dorpsstraat in Harskamp.

De officiële opening begint om 09.00 uur met en toespraak van burgemeester Robbertsen en een toespraak van luitenant-kolonel Peek van het Infanterie Schietkamp in Harskamp. Daarna zingen de kinderen enkele liederen, waaronder het Wilhelmus. Vervolgens is er de traditionele Vlaggenparade, die de vereniging Harskamps Belang organiseert in samenwerking met personeel van het Infanterie Schietkamp.

Daarna volgt een uitgebreid programma van kinderspelen, zeskamp, ballonnenwedstrijd en afsluitend een vuurwerk. Hiervan is de organisatie in handen van het Evenementen Comité Harskamp.

Ede-Centrum
Na de vlaggenparade in Harskamp gaan burgemeester Robbertsen en zijn echtgenote naar het Marktplein in het centrum van Ede. Ook daar houdt de burgemeester een korte toespraak, zingen de kinderen het Wilhelmus en worden ballonnen opgelaten. Daarna zijn er diverse optredens.

Startsein
Sinds 2004 geeft burgemeester Robbertsen het startsein voor de viering van Koninginnedag op een specifieke plek in de gemeente Ede. Na Maandereng (2004), Veldhuizen-B (2005) en Ede-West (2006) is nu Harskamp aan de beurt. Het feestprogramma in Harskamp gaat door tot 22.30 uur.

---