Gemeente Rotterdam

Nr. 18

27 april 2007

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 30 april t/m 6 mei 2007

Wethouder Kriens ontvangt wijkactieprogramma sociaal (WAPS) van deelgemeente Noord

Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) ontvangt dinsdag 1 mei om 10.30 uur het eerste wijkactieprogramma sociaal (WAPS) van deelgemeente Noord uit handen van een actieve buurtbewoner. Aansluitend zal ze in de wijk gesprekken voeren met bewoners. Locatie: Het Klooster, Ruivenstraat 81.

(Meer informatie: Deelgemeente Noord, Wietske van den Bovenkamp, tel. 010 -04439948 of 06 - 2464 4115)

Wethouder Kriens ontvangt deelnemers congres 'Porphyrins and Porphyrias 2007'

Wethouder Jantine Kriens, (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijke opvang) ontvangt dinsdag 1 mei om 18.00 uur in de Burgerzaal een internationaal gezelschap van deelnemers aan het congres 'Porphyrins and Porphyrias 2007' georganiseerd door het Erasmus MC. Dit 2-jaarlijkse congres heeft als onderwerp de zeldzame erfelijke aandoening Porphyrins die onder meer ernstige pijnklachten en bijv. lichtgevoeligheid kan veroorzaken.

(Meer informatie: Department of Internal Medicine Erasmus MC, Felix de Rooij, tel. 010 - 463 5457)

Wethouder Lucas Bolsius stelt fontein op Binnenban Hoogvliet in werking

Op donderdag 3 mei 2007 van 15.25 -16.00 uur stellen wethouder Lucas Bolsius (financiën, sport en buitenruimte) en Jacqueline Cornelissen (portefeuillehouder deelgemeente Hoogvliet) de fontein op de Binnenban in werking. Dit doen zij onder drumgeroffel van de Abcbrassband. De fontein draagt bij aan de verfraaiing van winkelcentrum de Binnenban. De fontein is het resultaat van een initiatief van bewoners boven het winkelcentrum en de bewonersbelangencommissie Binnenban - Middenbaan Noord.

(Meer informatie: Deelgemeente Hoogvliet, Cindy Nortan, tel: 010-4726562)

Wethouder Kriens stelt wetenschappelijke adviesraad in voor Sociale Index

Wethouder Jantine Kriens (volksgezondheid, welzijn en maatschappelijk opvang) installeert vrijdag 4 mei vijf leden van de wetenschappelijke adviesraad voor de Sociale Index. Deze index wordt ontwikkeld om de sociale kwaliteiten van wijken en de effecten van het sociaal beleid te meten. De wetenschappelijke adviesraad zal tijdens de ontwikkeling drie keer advies uitbrengen.

Voorafgaand aan de eerste vergadering op de Erasmus Universiteit (EUR), gebouw M zaal 737, verwelkomt wethouder Kriens Pieter Tops als voorzitter (hoogleraar Universiteit Tilburg, lector aan de politieacademie, lid Sociaal Platform Rotterdam), Wim Hafkamp (hoogleraar EUR, directeur NICIS), Vic Veldheer (senior onderzoeker Sociaal en Cultureel Planbureau, ontwikkelaar leefbaarheidsindex) en Jan Haagsma (projectleider Anderson & Felix, ontwikkelaar van de veiligheidsindex). Godfrien Engbersen (hoogleraar EUR, lid Sociaal Platform Rotterdam) zit wel in de raad maar kan niet aanwezig zijn.

(Meer informatie: Concerncommunicatie Bestuursdienst, Anja Pels, tel. 010 - 4179428 of 06 - 2249 9487)

Burgemeester Opstelten aanwezig bij Dodenherdenking

Burgemeester Ivo Opstelten spreekt op vrijdag 4 mei om 14.00 uur bij de dodenherdenking op de Algemene begraafplaats Crooswijk, Kerkhoflaan 1. Minister-president J.P. Balkenende zal bij de ceremonie aanwezig zijn. Het programma is als volgt:

· 13.30 uur: inloop genodigden

· 14.00 uur: aanvang plechtige herdenking met koorzang en toespraken

· 14.30 uur: Stille tocht langs verschillende monumenten waar de burgemeester, de minister-president en genodigden een krans zullen leggen, waarna een minuut stilte wordt gehouden.

Om 18.30 uur spreekt burgemeester Opstelten tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Grote of Sint Laurenskerk, gevolgd door een Stille Tocht naar het Joods Monument in de stadhuistuin. Om 20.00 uur vindt de officiële herdenking plaats op het Stadhuisplein bij het Monument voor de Gevallenen.

(Meer informatie: Bestuursdienst, Externe Betrekkingen en Kabinet, Lucienne Longayroux, tel. 010 - 417 20 80)

Burgemeester Opstelten opent Bevrijdingsfestival Zuid-Holland

Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op zaterdag 5 mei om 13.00 uur het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland op het plein aan de voet van de Erasmusbrug aan de Noordoever. Binnenlocatie is partyship de Ameland. Thema van 2007 luidt: 'Vrijheid, grondrecht en veiligheid'.

(Voor meer informatie: Coördinator Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Pieter Kooijman, tel. 06 - 22 30 18 63)

En verder...

neemt burgemeester Ivo Opstelten het eerste exemplaar van het jubileumboek BeVeR in ontvangst. BeVeR staat voor Beter en Veiliger Rotterdam en houdt zich o.a. bezig met een veilige en schone woonomgeving, drugsverslaafden en jeugd. De festiviteiten vinden plaats in Restaurant Boudewijn, Nieuwe Binnenweg 53 en beginnen om 17.00 uur.

(Meer informatie: BeVeR, W.J.J.M. Sprangers, tel. 010 - 240 0350 of www.bever-rotterdam.nl)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam