Koninginnedag 2007 in Den Haag


Ontdek Den Haag op Koninginnedag

DEN HAAG, 20070427 -- Koninginnedag (30 april) in Den Haag zal dit jaar worden onderstreept door allerlei leuke evenementen op en langs het water. Een particulier initiatief heeft zich tot doel gesteld om van Koninginnedag in Den Haag weer een volksfeest te maken met diverse activiteiten: wandelen, varen, brunchen, koetsje rijden en nog veel meer.

Op Koninginnedag bieden diverse organisaties en bedrijven een leuk programma aan. Stichting De Ooievaart zal een Koninginnevaart uitvoeren over de Haagse grachten vanaf Restaurant Hathor naar de Avenue Culinaire aan de Dunne Bierkade. Daarnaast zijn de musea Haags Historisch Museum en Gevangenpoort ook geopend. Bij het Haags Historisch Museum zijn er diverse activiteiten van de Sint Sebastiaans Schutterij. De Haagse koetsjes rijden rondom het Lange Voorhout met als op- en afstappunt de Maliestraat. Het Gilde onderstreept het thema "ontdek uw stad" met diverse wandelingen die starten aan de Dunne Bierkade en bij Restaurant Hathor. Diverse horecagelegenheden aan de Avenue Culinaire bieden de mogelijkheid tot een Koninklijke brunch. Op deze Koninklijke feestdag wordt de oranjebitter niet vergeten: Slijterij en Destillatiemuseum Van Kleef aan de Lange Beestenmarkt zal geopend zijn tussen 11.00 en 16.00 uur.

Op een speciale kortingsbon staan de diverse activiteiten vermeld. Deze kortingsbonnen zijn gratis af te halen bij de diverse deelnemende organisaties, bij de Haagse VVV-kantoren , diverse theaters en openbare gebouwen en bij "de Bijenkorf" die op Koninginnedag geopend is.

Het particuliere initiatief tot Haagse Koninginnedag is afkomstig van Hans van Proosdij en Sybolt Harkema. Beiden hebben een voorliefde voor Den Haag en de Haagse grachten. Zij willen met hun initiatief de Hagenaren Koninginnedag in eigen stad laten vieren. Hun initiatief wordt nu inmiddels breed ondersteund. Het is voornemens om van Haagse Koninginnedag een jaarlijks terugkerend evenement te maken. De initiatiefgroep heeft voor volgend jaar het plan opgevat om op diverse plaatsen op en langs de Haagse grachten bijzondere concerten te organiseren op de avond van Koninginnedag 2008 onder de titel "Muziek aan de Haagse grachten".

De evenementen tijdens Koninginnedag in Den Haag zijn ook per boot te bereiken vanaf de doorgaande vaarroute tussen Delft en Leidschendam over de Rijswijkse Trekvliet. Schepen met een maximale hoogte van 2,30m kunnen doorvaren tot in de klassieke haven aan de Bierkade, waar de rondvaartboten van De Ooievaart en De Vlietvaart vertrekken. Een complete grachtentoer is mogelijk voor kleine schepen tot 70 cm hoogte. Den Haag heeft een aantrekkelijke grachtengordel, met diverse klassieke ijzeren bruggen en enkele meterslange onderdoorgangen. De grachten zijn vrij toegankelijk voor iedere bootbezitter.





Ingezonden persbericht