Gemeente 's-Hertogenbosch

04-04-2007
Duizenden leerlingen van bijna alle basisscholen aan de slag voor Koninginnedag

's-Hertogenbosch kleurt 30 april `Oranje'!

Koningin Beatrix viert die dag, vergezeld door verschillende leden van de Koninklijke familie, haar verjaardag in 's-Hertogenbosch. Daarnaast zijn er deze dag veel activiteiten die worden georganiseerd door de stichting Koninginnemarkt. De voorbereidingen zijn in volle gang.

T-shirts

Eén project is het scholenproject. Bijna alle scholen zijn aan de slag gegaan ter voorbereiding van Koninginnedag 2007. De leerlingen van groep één tot en met drie tekenden massaal hun koningin! Ruim 2.600 tekeningen kwamen al binnen! Van de drie mooiste tekeningen worden T-shirts gedrukt die tijdens Koninginnedag worden gedragen.

kinderen school Overlaat drankhekdoeken Koninginnedag

Vlaggen

De leerlingen van groep vier tot en met zes hebben hun tekentalent ingezet voor het ontwerpen van een vorstelijke vlag. Ook hiervoor kwamen ruim 2.400 tekeningen binnen! De meest bijzondere vlaggen gaan voorafgaand aan 30 april wapperen langs de invalswegen. Voor de groepen zeven en acht is een ideeënbus opengesteld. De plannen om bijna alle bewoners van de stad aan het vlaggen te krijgen, komen bij ons binnen. In veel straten hangen al vlaggen, maar dit jaar zou de hele stad rood-wit-blauw moeten kleuren.

Dranghekken

Tijdens Koninginnedag worden honderden dranghekken geplaatst. Die zien er niet echt feestelijk uit. Daarom laat de gemeente ze "aankleden" met meters oranje stof. Totaal wel 1,6 kilometer, versierd door de basisschoolleerlingen. Kinderen kunnen naar hartenlust schilderen, tekenen en plakken. Op vrijdag 30 maart had basisschool De Overlaet de primeur en schilderde maar liefst 80 meter dranghekdoek. laatsvervangend burgemeester Geert Snijders gaf samen met initiatiefneemster Sylvia Hörmann het startschot. Al bijna 1,4 kilometer doek is beschilderd door leerlingen uit de hele stad.

De uitslagen van de tekenwedstrijden volgen in de loop van de volgende week. Winnaars worden uitgenodigd op het Stadhuis. Houd hiervoor ook deze website in de gaten.