Ingezonden persbericht


Persbericht

Bel 0900-1331 en doneer één euro

Koninginnedag: Dag van Inspiratie

Donateuro.nl, een organisatie die iedereen de gelegenheid biedt een kleine bijdrage te doneren aan verschillende goede doelen, houdt op Koninginnedag voor de eerste keer Dag van Inspiratie. 30 April is speciaal uitgezocht om heel Nederland te laten vieren dat duizenden mensen zich elke dag weer inzetten voor goede doelen. Het motto is: Iedereen kan op deze bijzondere dag iets doen voor het goede doel.

"Dag van Inspiratie is bedoeld om mensen te laten ervaren hoe fijn en gemakkelijk het is iets voor een ander te betekenen", zegt initiatiefnemer Jurrien Mammen. "Het gaat ons dan ook niet om zoveel mogelijk geld binnen te halen, maar om juist zoveel mogelijk mensen een kleine donatie te laten doen. We hopen tenminste 15.000 donateuro's te vinden die op Koninginnedag één euro geven aan de zestien goede doelen die zijn aangesloten bij deze actie. Dit kan door te bellen met 0900-1331."

Het initiatief voor deze actie is genomen door een aantal jongeren in samenwerking met Stichting Innivite. Geïnspireerd door gewone mensen, die zich als vrijwilliger inzetten voor goede doelen, ontstond het idee geld in te zamelen voor minder bekende goede doelen in allerlei verschillende categorieën, zoals gehandicapte kinderen in Nederland, gezondheidszorg in Afrika en het Milieu maar nu eens op een andere manier.

Goede doelen die door Donateuro.nl onder andere worden ondersteund zijn:

Stichting Komop, Ciske de Rat Foundation, Stichting Opkikker,

Stichting Laluz, Stichting Muses, One Men, Peace Brigades International, Stichting Fistula Hospital en Stichting Max.

"Het idee slaat aan en nu helpen al meer dan honderd vooral jonge mensen mee", zegt Mammen. "We hebben als motto: Iedereen kan wat doen! Bijvoorbeeld dit bericht doorsturen of vertellen aan vrienden, collega's en familie, maar ook zorgen dat bedrijven deze donateuro's gaan sponsoren en bijvoorbeeld het bedrag gaan verdubbelen."

Op de website www.donateuro.nl staan tips voor iedereen die wat wil doen. Ook kunnen mensen zich aansluiten bij de organisatie via donateuro.hyves.nl.