Politie Gelderland-Zuid

Aangehouden na achtervolging op A2

Zaltbommel, 30-04-2007 o Zondagavond heeft de politie na een achtervolging een man aangehouden die in een gestolen auto reed. De man, een 37-jarige inwoner van Amsterdam, is aangehouden op verdenking van diefstal.

Zondagavond reed een politie-auto op de N322 richting Zaltbommel. Achter de agenten reed een auto met slechte verlichting. Toen zij de bestuurder daarom het sein gaven om te volgen en te stoppen, reed de automobilist door. De verdachte reed de A2 richting Den Bosch op. Inmiddels hadden de agenten van de meldkamer gehoord dat de auto van de verdachte enkele dagen eerder gestolen was. Zij zetten de achtervolging in.

Op de A2 maakte de man allerlei gevaarlijke manoeuvres om de politie af te schudden. Daarbij veroorzaakte hij ook een aanrijding door opzettelijk op een bestelauto in te rijden. Beide voertuigen konden daarna wel doorrijden, dus vervolgde de man zijn vlucht. In de bocht van de afrit naar Veghel verloor hij echter de macht over het stuur en kwam zijn voertuig in de berm tot stilstand.

De man kon vervolgens worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak. (11)