Politie Groningen


Winsum: ponys vinden dood bij aanrijding

Bij een aanrijding op de Winsumerstraatweg in Winsum zijn zondagavond twee ponys om het leven gekomen. Een 58-jarige automobiliste uit Winsum kon de dieren niet meer ontwijken, toen zij recht op de motorkap afliepen. De dierenarts kon de dieren niet meer redden. Het is onduidelijk hoe de ponys uit hun weiland zijn ontsnapt.

Scharmer: minibike afgenomen na aanrijding

Een 14-jarige jongen uit Sappemeer moest zondagmiddag zijn minibike inleveren. De jongen reed zonder goed uit te kijken de Hoofdweg in Scharmer op en botste tegen een personenauto. Hij liep hierbij gelukkig geen letsel op. De politie heeft de minibike meegenomen.

Oudeschans: boot gestolen

Aan de Ulsderweg in Oudeschans is afgelopen weekend een boot gestolen. Ook de trailer waar de boot op stond, is ontvreemd. De schade is enkele tienduizende euros. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Scheemda: jonge brandstichters aangehouden

De politie heeft zondagmiddag aan de Stationsstraat in Scheemda drie jongens aangehouden. Het gaat om een 17 en 18-jarige jongen uit Winschoten en een 16-jarige jongen uit Oude Pekela. Het drietal had even daarvoor een vuurtje gestookt op het perron van station Scheemda. De minderjarige jongens zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: rijbewijzen ingevorderd

Een 31-jarige automobiliste uit Stadskanaal moest zondagnacht haar rijbewijs inleveren. De vrouw reed over de Ceresstraat in haar woonplaats. Bij controle bleek de beginnend bestuurder onder invloed van 0,8 promille alcohol. Hierop is haar rijbewijs ingevorderd.

Ook een 34-jarige automobilist uit Ter Apel moest zijn rijbewijs inleveren. Hij werd op de Oosterstraat in Stadskanaal gecontroleerd en bleek onder invloed van 1,7 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: diverse auto-inbraken

In de Burgemeester Meesstraat in Appingedam zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse auto-inbraken gepleegd. Vijf eigenaren hebben inmiddels aangifte gedaan. De inbreker kwam de autos binnen door het slot te forceren. Het gaat vermoedelijk om een jongen van ongeveer 18 jaar oud, 1.70 meter lang en zeer kort haar. Hij droeg een blauwe trui. De politie onderzoekt de inbraken.

Onderdendam: fietser gewond

Een 63-jarige fietsster uit Bedum is zondagavond op de Winsumerweg in Onderdendam gewond geraakt. De vrouw fietste samen met een andere vrouw. Bij de kruising met de Middelstumerweg sloegen beiden vrouwen in tegengestelde richting af en kwamen ten val. De 63-jarige vrouw liep hierbij een gebroken neus en diverse kneuzingen op. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: hennepplantage door brand ontdekt

Aan de Parelstraat in Groningen heeft zaterdagochtend vroeg een brand gewoed. Omwonenden roken een sterke brandlucht en alarmeerden de hulpdiensten. Op de vliering van het pand was brand ontstaan. Nadat de brand geblust was, werden de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. Het energiebedrijf stelde vast dat in de woning illegaal stroom werd afgetapt. De politie onderzoekt of de kwekerij de oorzaak van de brand is geweest.

Groningen: vernieling bushokje

De politie heeft zondagnacht vier mannen en een vrouw aangehouden. De vijf zijn tussen de 19 en 23 jaar en afkomstig uit Delfzijl en Groningen. Aan de Friesestraatweg in Groningen hadden zij een bushokje vernield. Op aanwijzingen van een getuigen kon het vijftal worden aangehouden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Aduard, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 604, aantal overtredingen: 75, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Appingedam, Woldweg: aantal geregistreerde voertuigen: 622, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 94 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.