Ingezonden persbericht


Leiden, 29 april 2007

En dat is drie: Kevin Abbring ook in Hulst de snelste

Met grote overmacht hebben Kevin Abbring en Harmen Schotalbers de Proflex Merwede Rally van Hulst gewonnen. De KNAF Talent First equipe stuurde onder extreem warme omstandigheden de oranje Colt CZT naar een onomstreden zege in de Mitsubishi Colt Cup.

Alleen in de eerste wedstrijd van het jaar wist een concurrent de snelle Kevin Abbring echt onder druk te zetten. Dat was de uiterst geroutineerde Evert Bolderheij, die toen als gastrijder optrad en de KNAF Talent First-coureur tot het uiterste dwong. Maar net als in de tweede wedstrijd stond er ook in de rally van Hulst geen maat op Abbring junior, die slechts één van de twaalf klassementsproeven moest afstaan aan een ander, nota bene zijn vader Edwin. Op alle andere proeven was Junior gemiddeld zes tellen sneller dan de concurrentie. Toch is de Rally van Hulst geen gemakkelijke opgave. De proeven gaan grotendeels over slingerende dijkweggetjes in het Zeeuws Vlaamse land en worden nog eens extra link omdat er her en der door passerende rallyauto's zand en stenen op het parcours worden geworpen, wat voor de achterop komende rijders soms tot onaangename verrassingen kan leiden. Het aantal uitvallers was dit keer dan ook groot en dat lag zeker niet alleen aan de extreem warme omstandigheden. Kevin Abbring en zijn navigator Harmen Schotalbers maakten al meteen op de eerste KP hun ambities duidelijk: zeven seconden sneller dan de eerstvolgende equipe Edwin Abbring/Jan-Timo van der Marel. Die wisten alleen op de derde KP Junior de snelste tijd te ontfutselen, zij het met één luttele tel. Daarna was het weer opgelegd pandoer voor de ontketende Abbring junior, die echter geen enkel risico wenste te nemen. "Ik merkte dat ik in diverse situaties toch net even iets later had kunnen remmen waardoor je weer een paar tienden van een seconde kon winnen. Maar het risico is navenant en het laatste waarin ik zin had was wel de boel in elkaar te rijden. Ik moet leren, zoveel mogelijk kilometers maken en ondertussen het uiterste uit mijn Colt CZT proberen te halen", aldus de KNAF Talent First-rijder, die evenwel toch iets aan oppositie mist. "In de Tank S Rally had ik in Evert Bolderheij een geduchte tegenstander, die me tot het uiterste dwong. Nu mis ik die tegenstand een beetje. Wat niet wegneemt dat de uitdaging even groot blijft. Ik rijd hier in Hulst echt tegen mezelf en de klok. Je rijdt alle KP's drie keer en het is de kunst iedere keer sneller te zijn dan de keer ervoor. Als je dan constateert dat je seconden sneller was dan eerder, dan heb je toch weer wat gevonden. En ook dat is een uitdaging". Ook Kevin Abbring had last van plotselinge gevaarlijke situaties, met name daar waar zand en stenen op de weg lagen, wat onherroepelijk tot het slippen van de auto leidde. "Maar het is op geen enkel moment link geweest. Ik kan de auto makkelijk corrigeren en opvangen. Het is juist leuk om zo als het ware dansend over de proeven te gaan. En ook nog eens leerzaam. Deze vorm van rallyrijden is een combinatie van lef en wagenbeheersing. En dat gaat me heel goed af", concludeerde Kevin Abbring.

Uitslag Rally van Hulst

1. K. Abbring/Schotalbers 144 km in 1 uur 27 min. 56; 2. E. Abbring/Van der Marel op 1 min. 02; 3. Hof/Neeskens op 5 min. 54; 4. Nieuwlaar/Kapteijn op 12 min. 16. Stand na 3 wedstrijden

1. Kevin Abbring 60; 2. Edwin Abbring 51; 3. André Hof 36; 4 en 5. Henk Westerbeek en Mark Nieuwlaar 26

Matthé IJzerman
YZ Producties BV
Hogewaldstraat 1 B
6641 KD Beuningen
tel. 024-6750505
fax 024-6750515
gsm 06-54-346516


---- --