Verzamelpersbericht maandag

's-Hertogenbosch, 30-04-2007

Politie houdt vier verdachten aan

's-Hertogenbosch - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Karrenstraat in s-Hertogenbosch drie mannen 27, 26 en 24 jaar oud uit 's-Hertogenbosch en Hedel en een 23-jarige Hedelse aangehouden i.v.m. mishandeling en verzet. Voor de deur van een horecagelegenheid ontstond onenigheid tussen de verdachten en een portier. De portier liep daarbij rake klappen op en raakte lichtgewond aan zijn gezicht. Omdat de verdachten zich ernstig verzetten heeft de politie pepperspray gebruikt. Zij zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Politie houdt man aan voor mishandeling

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagavond op de Simon Stevinweg in 's-Hertogenbosch een 45-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een kennis. Getuigen meldden dat de man de vrouw bij een bushalte aan eerder genoemde weg zo hard sloeg dat ze ten val kwam. De vrouw hield aan de mishandeling kapotte kleding en een paar schaafwonden over. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Bosschenaar aangehouden voor mishandeling

's-Hertogenbosch - De politie heeft zondagavond op de Parade in 's-Hertogenbosch een 38-jarige inwoner uit die plaats aangehouden voor mishandeling van een 40-en 34-jarige Bosschenaar. Naar het hoe en waarom wordt een nader onderzoek ingesteld. De slachtoffers liepen verwondingen in het gezicht op. De verdachte is ingesloten.

Man verdacht van wapenbezit aangehouden

's-Hertogenbosch - De politie kreeg zondagavond een melding dat een 34-jarige Bosschenaar zijn vriendin met een wapen iets aan zou willen doen. Agenten zagen de man rijden op de Pieter Breughelstraat in 's-Hertogenbosch. Na een stopteken heeft de politie de man, omdat er rekening mee werd gehouden dat hij een wapen zou hebben, volgens vaste procedures uit de auto laten stappen. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten. In zijn auto is geen wapen aangetroffen. De vrouw had al elders onderdak in verband met relatieproblemen. De man is maandagmiddag in vrijheid gesteld.

Vrouw doet valse 112 meldingen en bedreigt agenten

Heesch - De politie heeft zondagavond in een woning aan Moerbosch in Heesch een 23-jarige vrouw aangehouden voor bedreiging en het doen van valse 112-meldingen. De vrouw had ten onrechte een groot aantal 112 meldingen gedaan, waaronder bommeldingen. Agenten gingen op verzoek van de meldkamer bij de vrouw langs. Na het aanbellen deed de vrouw de deur open, rende naarbinnen en kwam terug met een mes. Zij bedreigde de agenten. Op hun beurt maakten de agenten aanstalten om pepperspray te gaan gebruiken om de vrouw aan te houden. De vrouw gooide daarop het mes met grote kracht in de richting van de agenten. Zij miste hen op het nippertje. De vrouw is daarop aangehouden en ingesloten.

Mannen aangehouden voor koperdiefstal

Haps - De politie heeft maandagmorgenvroeg op de A73 in Haps drie Nijmegenaren (29,35 en 38 jaar oud) aangehouden als verdacht van koperdiefstal. Het drietal had een bestelbus achterin vol lippen met stukken koperdraad. Zij worden ervan verdacht de koper te weggeknipt bij tijdelijke straatlantaarns langs de A73 tussen Cuijk en Rijkevoort.