Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Nieuwsberichten maandag 30 april 2007

Zaanstreek-Waterland, 30-04-2007

Gewapende overval Assendelft

Assendelft, zaterdag 28 april 2007, 13:32 uur

De Centrale Recherche heeft een onderzoek ingesteld naar een gewapende overval op verhuurbedrijf Atheco gereedschap & steigerverhuur BV aan de Industrieweg in Assendelft. Zaterdag 28 april tegen halftwee 's middags kwamen twee mannen de winkel binnen, waarvan 1 een vuurwapen bij zich had. De overvallers sloten de roldeur achter zich en de 27-jarige werknemer moest onder bedreiging geld afstaan. Daarna werd hij vastgebonden en de daders gingen ervandoor met de blauwe auto van de werknemer in de richting van de Dorpsstraat. Kort daarna troffen klanten de werknemer aan en alarmeerden de politie, die direct een onderzoek startte. Het gaat om twee mannen van ongeveer 20-22 jaar oud, beide 1.80-1.85 cm, slank postuur, vermoedelijk van Turkse of Marokkaanse komaf, ze spraken met een accent. Overvaller 1 droeg een zwarte baseballpet, zwart/bruin sweatshirt met capuchon, zwarte spijkerbroek en donkere sportschoenen. Overvaller 2 droeg een roodsweatshirt met een rode capuchon, een donkere broek en donkere sportschoenen.

De recherche wil graag in contact komen met mensen die rond het tijdstip van de overval iets verdachts hebben gezien bij
verhuurbedrijf Atheco. Of met mensen die de overvallers hebben zien wegrijden in de auto van de werknemer. Getuigen worden verzocht te bellen met de Centrale Recherche via 0900-8844.

Hennepplantage in huis van doorrijder

Zaandam, 29 april 2007, 10:42 uur

De politie heeft in een woning aan de Harponiersstraat een hennepplantage aangetroffen en een 37-jarige verdachte aangehouden. De agenten belden aan bij de man omdat hij werd verdacht van het doorrijden na een aanrijding met een geparkeerd voertuig op de Koning Williamstraat. Aan de hand van een gevonden buitenspiegel van de doorgereden auto startte de politie een zoektocht in de omgeving. De auto werd gesignaleerd en de tenaamgestelde kreeg in zijn woning op de Harponierstraat een bezoekje van de agenten. De politie wilde even in de woning komen om gegevens te noteren. De verdachte probeerde snel de tussendeur in de woning te sluiten. Maar vanuit de hal roken agenten een sterke henneplucht en zagen meerdere contactdozen en snoeren door de woonkamer lopen. In de slaapkamer troffen ze een kwekerij aan met 10 assimilatielampen en overige benodigde spullen. Een tweede kamer was in voorbereiding om ook als hennepkwekerij te worden ingericht. De Zaandammer is aangehouden en de kwekerij wordt ontmanteld.

Hennepplanten in auto

Middenbeemster, 29 april 2007, 11:12 uur

Een 27-jarige Krommenieër is zondagochtend op de A7 aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Surveillerende agenten zagen een automobilist die afwijkend rijgedrag vertoonde. Navraag bij de meldkamer wees uit dat de bestuurder in verschillende
politieregio's gesignaleerd stond. De agenten lieten de auto aan de kant zetten. Op de achterbank en passagiersstoel werden 12 kartonnen dozen aangetroffen met daarin in totaal 945 hennepplanten. Deze zijn inbeslaggenomen en de verdachte is na verhoor in een cel opgesloten.

Mishandeling

Zaandam, 29 april 2007, 23:10

Een 24-jarige man is aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 43-jarige vriendin. De twee hadden ruzie gekregen waarbij over en weer zou zijn gevochten. De vriendin zou hebben gekrabd en de 24-jarige verdachte zou zijn vriendin met haar hoofd tegen de vloer hebben geslagen en haar op meerdere plekken op haar lichaam hebben geschopt. De vrouw is op een gegeven moment de woning uit gelopen naar een bekende die ambulance en politie waarschuwde. De mishandelde vrouw is opgenomen in het ziekenhuis. Haar vriend arriveerde even later bij de woning van de bekende, werd aangehouden door de politie en meegenomen voor verhoor. Hij gaf aan dat zijn alcoholinname van die avond de voornaamste oorzaak was van het geweld. Hij is ingesloten.

Brandbomgooiers gepakt

Purmerend, 29 april 2007, 23:43 uur

De politie heeft 5 jongens in de leeftijd van 14, 15 en 16 jaar uit Purmerend aangehouden op verdenking van het gooien van een brandbom zondagavond in de Clara Visserstraat. Een getuige belde de politie en vertelde dat een groep jongens een brandbom had gegooid op het trottoirs, met een luide knal en brandende stoeptegels als gevolg. De getuige gaf een signalement door aan de politie die in een bushokje op het Mergelland 7 jongeren aantrof. Vijf van hen zijn meegenomen en verhoord. Jongens hadden een flesje gevuld met benzine uit een jerrycan. Op meerdere plekken is brand gesticht door benzine uit te gieten en in brand te steken. Ook de driehoek op de Busbrug zou eerder die avond in de brand zijn gestoken. De ouders van alle jongeren zijn in kennis gesteld. De verdachten zijn ingesloten.

Pillendief

Purmerend, 28 april 2007, 18:35 uur

De politie heeft een 50-jarige Purmerender in het Waterlandziekenhuis aangehouden op verdenking van het stelen van medicatie. Vijf dagen eerder was door de directie van het ziekenhuis al aangifte gedaan tegen de man omdat hij verdacht werd van het wegnemen van medicijnen. Dit was bekend bij een 41-jarige werknemer die de verdachte op 28 april weer in het ziekenhuis zag lopen. Hij besloot de man te volgen en zag dat de verdachte achter de balie liep waar hij vermoedelijk uit de medicijnwagen slaaptabletten heeft weggenomen. De politie werd gebeld en de man bekende het vergrijp. Hij verklaarde uit nood te hebben gehandeld omdat hij de medicatie niet op recept kon verkrijgen.

De Purmerender heeft een toegangsverbod tot het ziekenhuis gekregen voor de duur van twee jaar en door de politie is proces-verbaal opgemaakt.

Gemeentecontainer beklad met viltstift

Purmerend, 28 april 2007, 18:45 uur

Vier jongens in de leeftijd van 13 t/m 15 jaar zijn aangehouden op verdenking van het bekladden van een container met daarin strooizout. De jongens komen allemaal uit Purmerend en hun ouders zijn in kennis gesteld. De verdachten worden in de loop van de week verder verhoord.

Agenten getuige van mishandeling

Zaandam, 29 april 2007, 03:30 uur

Twee agenten hebben een 21-jarige Zaandammer aangehouden nadat ze zagen hoe de verdachte uit het niets een 25-jarige vrouw tegen de grond schopte. De agenten surveilleerden op de Dam toen op twintig meter afstand de verdachte op de vrouw afrende en haar een hoge trap in het gezicht gaf. Het slachtoffer viel als een blok op de grond. De dader kreeg de agenten in de gaten en vluchtte. Na een sprint van 100 meter werd de verdachte ingehaald en in de boeien geslagen. Hij verklaarde dat het slachtoffer tegen zijn voet was aangelopen. Andere getuigen verklaarden dat de verdachte het slachtoffer eerder op de avond in een horecagelegenheid al had lastiggevallen, haar had geslagen en bier over haar had heengegooid. De Zaandammer is in de cel opgesloten

Brandje in trappenhuis

Zaandam, 29 april 2007, 23:07 uur

In een trappenhuis van een flat aan de Lobeliusstraat is zondagavond een stapel oude kranten in de fik gestoken. De brandweer heeft het vuur gedoofd en de politie gaat extra surveilleren omdat er de laatste tijd meerdere meldingen zijn geweest van hangjeugd bij de flat.

Buurman aangehouden na aanval op buurvrouw

Purmerend, 29 april 2007, 15:30 uur

Agenten hebben op de Schoofstraat een 71-jarige man aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling van zijn 60-jarige buurvrouw. De twee zouden al enige tijd in onmin leven met elkaar en dit was zondagmiddag geëscaleerd. Volgens de buurvrouw zou haar buurman haar met een schep en een stuk boomstam hebben willen slaan en kon zij dit voorkomen door een stuk erfafscheiding als schild te gebruiken. De buurman bekende een slaande beweging te hebben gemaakt met de schep, maar niet met de intentie om de vrouw letsel toe te brengen.

Tegen de buurman is proces-verbaal opgemaakt.

Laatst gewijzigd 30-04-2007 16:42 | © Politie Zaanstreek-Waterland |