Digitale Gemeente Houten

Koniginnedag 2007

maandag 30 april 2007 - Bron: Peter Knollema

Koninginnedag is gestart met alweer fantastisch weer. Op en rond de Imkersplas zijn in de ochtend veel activiteiten te zien en mee te doen. Op het manifestatie terrein zijn diverse speeltoestellen geplaatst evenals een grote feesttent met een podium voor diverse optredens. In de plas zijn een aantal activiteiten te zien. Rond de plas hebben zich veel jongelui, veel vergezeld van hun ouders, genesteld voor de kindervrijmarkt.

Zeer vroeg in de ochtend zijn een aantal palen in de plas bezet door paalzitters, waarbij er zelfs iemand op een toiletpot heeft plaatsgenomen. De bedoeling is dat zij daar tegen sponsoring zo lang mogelijk zitten. Stipt om 9 uur werd door Scouting Schonauwen de vlag gehesen waarbij alle groepen de groet uitbrachten. Met de vlag in top speelde het muziekcorps KNA 2 coupletten van het Wilhelmus, dat door een enkeling uit het publiek werd meegezongen. Op het podium naast de vlaggenmast volgde de Aubade door het in het oranje gestoken Kinderkoor La Chanterie. Na afloop konden de aanwezige kinderen de traditionele zak snoep ophalen.

Nog de hele dag zijn er activiteiten op het manifestatieterrein zoals kinderdisco, demonstraties van van kinderen en volwassenen van Salsadansschool Mariposa, een presentatie van de Stepdance-groep en een optreden van MXL-band.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).