Politie Drenthe

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Maandag

Assen, 30-04-2007

Motorrijder onderuit, veroorzaker fietst weg
ASSEN Zondagavond ging een 37-jarige motorrijder uit Beverwijk onderuit toen hij op de Zuidersingel reed. Op de kruising met de Oosterhoutstraat verleende een fietser geen voorrang waarop de motorrijder abrupt moest remmen en kwam te vallen. Hij raakte gewond aan zijn been en voet. Zijn passagier, een 48-jarige vrouw uit Beverwijk, werd met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis overgebracht. De fietser, een ongeveer 40-jarige man met licht getinte huidskleur en een blauw petje, fietste door. Hij werd nog wel aangesproken door een getuige maar antwoordde Rot op man waarop hij wegfietste. De politie wil graag met deze man in contact komen. (07-135725)

Eenzijdige ongevallen
BEILEN Zondagavond kreeg de politie een melding dat een auto in de sloot zou liggen met de bestuurder nog erin. Eenmaal aangekomen op de N381 tussen Beilen en Hoogersmilde, zagen agenten een auto in de sloot liggen maar de 39-jarige bestuurder uit Kollumerzwaag was er al uit. Hij werd met onbekend letsel naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht. De toedracht is de politie nog niet bekend. (07-135760)

ZUIDWOLDE - In de nacht van zondag op maandag vond een eenzijdig ongeval plaats aan de Hoogeveenseweg. Een 40-jarige man uit Zuidwolde raakte eerst een boom aan de rechterzijde van de weg en daarna een boom aan de linkerzijde. Voorbijgangers troffen de bestuurder liggend op de weg aan. De man is met een gebroken sleutelbeen en beenletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. Daar werd van hem een bloedproef afgenomen. (07-135779)

Zonder helm maar met alcohol
UBBENA Zondagavond zagen surveillerende agenten een bromfietser rijden over de Asserstraat. Zowel de 36-jarige bestuurder uit Vries als zijn 36-jarige duopassagier, eveneens uit Vries, droegen geen helm. Zij werden daarop staande gehouden. Daarbij stelden de agenten vast dat bestuurder vermoedelijk alcohol had gedronken. Een test wees een alcoholpromillage uit van 1,5. (07-135715)

Superbike
ASSEN Tijdens verkeerstoezicht rondom de Superbike zijn zondagavond elf motorrijders bekeurd omdat zij een geslotenverklaring negeerden. Ook kreeg een motorrijder een bekeuring van 75,- omdat hij de kentekenplaat horizontaal gebogen had. (07-135744)

ASSEN - Een 25-jarige vrouw uit Nieuw Amsterdam deed aangifte bij de politie. Na de Superbikewedstrijden zag zij dat haar motor was gestolen. Deze zwart/grijze Honda CBR 600 T-Sport, ter waarde van 7.000,-, stond afgesloten op de rijbaan van de Haar die daar als parkeerplaats voor motoren was ingericht. (07-135699)

Inbraak kiosk
ROGAT In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een kiosk bij een tankstation aan de Industrieweg. Bijna alle rookwaar werd meegenomen. Een 58-jarige man uit Hoogeveen deed namens het bedrijf aangifte, schadebedrag nog niet bekend. (07-135802)

Bier wordt duur betaald
MEPPEL - Zondagavond werd een 27-jarige man uit Nijeveen aangehouden. Hij gooide aan de Groenmarkt een bierglas met inhoud op straat stuk en weigerde zich te legitimeren. De man kreeg twee bekeuringen. (07-135736)

Vroege standhouders bekeurd
EMMEN Zondagmiddag en avond werden negen bestuurders bekeurd omdat zij hun auto op de stadsvloer hadden geparkeerd en overlast voor voetgangers veroorzaakten. Na waarschuwingen hebben een aantal standhouders de autos verwijderd, een aantal was hardnekkig met een bekeuring als gevolg. De marktmeesters hadden met de standhouders afgesproken dat vanaf 21.00 uur zondagavond de standplaatsen mochten worden ingenomen. (07-135723)

Man aangehouden na huiselijk geweld
ASSEN Maandagmorgen heeft de politie een 31-jarige man van zijn bed gelicht in zijn woning in de wijk Peelo. De man had zijn 26-jarige vriendin geslagen. De man is ingesloten volgens het protocol Huiselijk geweld. (07-135823)

In verband met Koninginnedag worden vanmiddag geen persberichten gepubliceerd.

Wilt u meer informatie over bovenstaande berichten of wilt u in contact komen met Bert Peters, dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met telefoon 0592 451280.