Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Derk van 't Spijker: 053-4555588

Dronken bestuurder rijdt tegen meerdere auto's aan

Enschede

Zondag 29 april om 20.56 uur kregen agenten de melding dat er een eenzijdige aanrijding met een auto zou zijn geweest aan het Oosterveld in Enschede. Bij aankomst waren de inzittenden van de betreffende auto al weggelopen. Na een korte zoektocht in de straat troffen de agenten twee inzittenden aan, namelijk 26-jarige en een 18-jarige man uit Enschede. Zij vertelden de agenten dat een 23-jarige man uit Enschede gereden had. Daarop zijn de agenten naar het huis van de 23-jarige gegaan, ook aan het Oosterveld. De agenten hielden de man in zijn woning aan en namen hem mee naar het bureau. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 2,2 promille. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd.

Inmiddels was er, om onbekende reden, een gevecht ontstaan in de woning van de 23-jarige man. Meerdere agenten zijn ter plaatse gegaan om de groep van ongeveer 30 man/vrouw te scheiden en het gevecht te sussen.

Op het bureau verklaarde de 23-jarige man vanaf het voetbalveld gereden te zijn met de auto van zijn moeder. Omdat hij teveel gedronken had, kon hij de bocht niet goed nemen en kwam in aanrijding met een geparkeerde auto aan het Oosterveld. Vervolgens maakte de 23-jarige bestuurder een stuurcorrectie en reed daarbij nog eens tegen drie andere geparkeerde auto's aan. Gezien de schade aan de eigen auto kwamen ze daar niet verder meer mee. Daarna zijn alle betrokkenen de auto ontvlucht. (07-055702)

Rijbewijs ingevorderd

Almelo

Op zondag 29 april om 20.15 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de Willem de Clercqstraat in Almelo. Een 58-jarige man uit Almelo kwam uit de richting van de Oude Wierdensestraat en stond op de Willem de Clercqstraat stil om de Berlagelaan op te rijden. Op dat moment reed een 33-jarige man uit Almelo over de Berlagelaan, komende uit de richting van de Rembrandtlaan. De 58-jarige bestuurder sloeg vervolgens linksaf de Willem de Clercqstraat in, waardoor de aanrijding ontstond.

Op het moment dat de agenten ter plaatse kwamen, was er wat onenigheid tussen de bestuurders. Beide hebben een blaastest gedaan. De 33-jarige bestuurder bleek teveel gedronken te hebben. Daarom namen de agenten de 33-jarige man mee naar het bureau. Een ademanalyse wees 1,5 promille uit. Hierop is de man door de politie aangehouden. Daarnaast heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. (07-055667)

Glane

Agenten hielden op zondag 29 april om 9.55 uur op de Glanerbrugstraat in Glane een 34-jarige man op een bromfiets staande, nadat deze een voetganger had aangereden. De agenten vermoedden dat de 34-jarige man uit Glane teveel gedronken had. De politie nam de man mee naar het bureau en nam een ademanalyse af. Deze wees uit dat de man bijna 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Om die reden heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (07-055513)

Inbreker meldt zich vrijwillig aan het bureau

Enschede

Op donderdag 26 april bleek tussen 08.15 uur en 17.20 uur te zijn ingebroken in een woning aan de Perikweg in Enschede. De bewoner kwam thuis en zag dat er iemand in de woning was geweest. De dader was op dat moment al vertrokken. Uit onderzoek bleek dat er onder andere een elektrische gitaar uit de woning was weggenomen.

De politie was voornemens contact op te nemen met het pandjeshuis aan de Beltstraat in Enschede om na te vragen of daar de vermiste elektrische gitaar was binnen gekomen. Op het moment dat de agenten bijna bij het pandjeshuis arriveerden, zagen zij een 47-jarige Enschedeër in en uit het pandjeshuis lopen. Daarna zijn de agenten het pandjeshuis binnen gegaan. De beheerder verklaarde de vermiste elektrische gitaar van de eerder genoemde 47-jarige Enschedese man ontvangen te hebben. De gitaar is door de beheerder van het pandjeshuis aan de politie afgestaan. De bewoner van de Perikweg heeft de gitaar herkend als zijn eigendom.

Vervolgens meldde de 47-jarige Enschedeër zich op zondag 29 april om 13.00 uur vrijwillig aan het bureau en bekende de woninginbraak aan de Perikweg in Enschede op donderdag 26 april. De politie heeft de man daarop buiten heterdaad aangehouden en in verzekering gesteld.
(07-054229)

Schipper vaart onder invloed

Ambt Delden

Een dronken schipper lag met zijn boot op zondag 29 april om 14.40 uur in de bak van de sluis aan de Sluisstraat in Delden en raakte daar met zijn boot van alles. Ook volgde de schipper de aanwijzingen van de sluiswachter niet op. Op het verzoek van de KLPD gingen agenten van de politie Twente er naar toe.

De sluiswachter wilde voorkomen dat de 43-jarige schipper uit Enschede verder zou varen en nam zijn sleutels in beslag. Maar de Enschedeër ging er met behulp van zijn reservesleutel toch vandoor.
Vanaf de brug op de Europalaan in Delden probeerden de agenten de schipper te laten stoppen. In eerste instantie negeerde de man ook de aanwijzingen van de agenten. Uiteindelijk legde de schipper aan bij de Kanaaldijk in Delden. De agenten hielden de 43-jarige man uit Enschede aan omdat hij zichtbaar onder invloed was en aanwijzingen van de sluiswachter en de agenten niet opgevolgd had.

Op het bureau aangekomen wees een ademanalyse uit dat de man teveel gedronken had, namelijk 2,3 promille. De KLPD schreef proces-verbaal uit voor de overtredingen van de 43-jarig schipper op de scheepvaartwet. (07-055604)

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Op de kruising Laan van Driene / Egstraat in Hengelo vond op zondag 29 april om 15.45 uur een aanrijding met letsel plaats tussen een automobilist en een fietser.
Een 19-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Egstraat in de richting van de Reviussstraat. Hij verleende op de bovengenoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende 76-jarige fietser uit Hengelo, komende uit de richting van de Laan van Driene. De fietser had moeten stoppen voor de haaientanden, maar deed dit niet waardoor de aanrijding ontstond.
Met onbekend letsel is de 76-jarige man per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (07-055606)

---- --