Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 30 april

BERGEN OP ZOOM, 30 april 2007

Drie jonge graffitispuiters aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond rond 20.15 uur drie jongens van 13, 14 en 15 jaar uit Bergen op Zoom aangehouden. Het drietal was in de weer met spuitbussen verf op het dak van een onderwijsinstelling aan het Tuinderspad. Een agent in privé-tijd zag de jongens en kon ze aanhouden. Ze hadden enkele tassen met spuitbussen bij zich. Op het bureau bekenden de jongens graffiti te hebben willen spuiten. Na verhoor is het drietal aan hun ouders overgedragen; bekeken wordt wat een passende straf is.

Aanhoudingen in horecatoezicht in Willemstad, Bergen op Zoom en Roosendaal

WILLEMSTAD: De politie heeft maandagmorgen rond 01.20 uur een 26-jarige man uit Zevenbergen aangehouden. Hij zou in een feesttent aan de Bovenkade drie vrouwen hebben geslagen waarna hij enkele tientallen feestgangers achter zich aan kreeg. Beveiligingsmedewerkers hebben de man kunnen aanhouden en overgedragen aan de politie. De man had ruzie gekregen met de vrouwen bij een toiletwagen. Na verhoor is de Zevenberger heengezonden; proces-verbaal wordt opgemaakt.

BERGEN OP ZOOM: Een 38-jarige inwoner van Bergen op Zoom is maandagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op het Sint Catharinaplein. Hij beledigde een agent door het uit te schelden voor kutambtenaar. De man was boos, omdat de agent geen tijd had om naar hem te luisteren. Met een proces-verbaal kon hij weer vertrekken.

ROOSENDAAL: Op de Molenstraat werden maandagmorgen rond 04.00 uur twee mannen uit Dordrecht (22 en 23 jaar) aangehouden. Ze pakten enkele vlaggenstokken weg bij een winkel en verwijderden de vlaggen. Naar eigen zeggen hadden ze ruzie gekregen met een groep stappers en wilden de stokken gebruiken ter verdediging. Met een proces-verbaal is het tweetal weggestuurd.

Twee aanhoudingen na beroving

ROOSENDAAL: De politie heeft rond 03.30 uur op het Stadserf twee mannen (16 en 20 jaar) uit Oudenbosch aangehouden. Agenten kregen een melding dat er werd gevochten en troffen ter plaatse een 20-jarige Roosendaler aan die vertelde dat hij door de twee mannen was beroofd en bedreigd met een riek. Daarop werd het tweetal aangehouden. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij onder bedreiging zijn portemonnee met geld en bankpasje moest afstaan. Het tweetal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Andre van den Hul