Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda maandag 30 april

BREDA, 30 april 2007

Drukke Koninginnenacht zonder aanhoudingen in binnenstad Breda

BREDA: De nacht voorafgaande aan Koninginnedag was het in de binnenstad van Breda erg druk, maar er heerste een relaxte sfeer onder de stappers. Links en rechts ontstonden er zondagavond- en nacht in de drukte wat conflicten, maar die werden door snel politieoptreden - mede op basis van goed cameratoezicht - in de kiem gesmoord. Wel nam de politie twee aangiften op van twee Bredase broers van 19 en 23 jaar. Zij verklaren door portiers van een disco aan de Torenstraat geschopt en geslagen te zijn toen ze de disco werden uitgezet. Ook een portier van een café aan de Vismarkstraat deelde onder het oog van agenten rake klappen uit aan een 17-jarige Bredanaar. De portier heeft al aangifte gedaan, hij zegt in eerste instantie getrapt te zijn en slechts de Bredanaar onder controle te willen brengen. De jongen moet nog aangifte doen. Er zijn geen aanhoudingen verricht, de politie stelt in beide gevallen een onderzoek in en gaat de portiers verhoren. Vijf stappers werden op de bon geslingerd wegens wildplassen.

Over uitgaan en politietoezicht in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken.

Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Bredanaar rijdt zonder rijbewijs tegen BBA-bus

BREDA: Een 18-jarige man uit Breda is zondagmiddag kort voor 18.00 uur aangehouden wegens het verlaten plaats ongeval. De man reed kort daarvoor op de kruising Ginnekenweg-Koningin Emmalaan-Dillenburgstraat achteruit en kwam daarbij in botsing met een BBA-bus en reed door. De buschauffeur kon het kenteken noteren en waarschuwde de politie. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te beschikken. Na verhoor is hij heengezonden; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bredase bruut van tasje beroofd

BREDA: Een 62-jarige Bredase is maandagmorgen rond 00.15 uur op een zeer brute manier van haar tas beroofd. De vrouw fietste over het Fatimaplein in de richting van het Fatimastraat toen ze plotseling van achteren werd aangereden door een blonde man van circa 25 jaar in donkere kleding. De vrouw weet niet of de man op een fiets of bromfiets reed. Het slachtoffer viel hard op de grond en raakte met haar hoofd de stoeprand. De berover pakte haar tasje en vluchtte weg in de richting van de Generaal Maczekstraat. De politie zoekt eventuele getuigen van deze beroving en vraagt hen contact op te nemen met 0900-8844. Het slachtoffer is met een sleutelbeenfractuur, een flinke bult op haar hoofd en schaafwonden overgebracht naar het Amphia Molengracht. De tas met een mobiele telefoon is maandag in de omgeving van het Fatimaplein teruggevonden. De portemonnee en een geldbedrag ontbreken

Zundertnaar overloopt twee inbrekers in eigen woning

ZUNDERT: Een 24-jarige inwoner van Zundert heeft maandagmorgen rond
02.45 uur twee inbrekers overlopen. De man en zijn vriendin wonen boven een café aan de Katerstraat. Twee onbekende mannen kwamen vanuit de kroeg en forceerden de deur naar de eerste etage met een breekijzer. Daarvan werd het stel wakker. Op enig moment stonden de inbrekers in de slaapkamer. De Zundertnaar deed het licht aan en kennelijks schrokken de inbrekers daarvan. Een van hen sloeg de man en zijn vriendin eenmaal met het gereedschap tegen de schouder. Daarna vluchtten ze weg via het café en de schuifpui aan de achterzijde waardoor ze ook naar binnen waren gekomen. De buit bestond uit een portemonnee met wat geld en enkele (bank)pasjes. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Andre van den Hul