Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 30 april 2007

Jongen aangehouden op verdenking van bezit harddrugs

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagochtend rond 02:30 uur in de Sint Jansstraat een 16-jarige jongen aangehouden op verdenking van bezit van vermoedelijk 25 xtc-pillen. In een horecagelegenheid in de Klappeijstraat werd door een portier gezien dat de jongen de drugs had en ook mogelijk dealde. Toen de portier de jongen wilde pakken, rende deze naar buiten. De portier rende er achteraan en ook agenten zetten de achtervolging in. Na een korte achtervolging kon de jongen worden aangehouden.

Man gewond bij eenzijdig verkeersongeval

DRIMMELEN: Op de Koekoekweg raakte zondagavond rond 23:00 uur een
51-jarige automobilist uit het Belgische Wommelgem gewond bij een eenzijdig verkeersongeval. Door nog onbekende oorzaak verloor de man controle van zijn personenauto en belandde in de naastgelegen sloot. Hij kon zelf uit zijn voertuig komen, maar werd later met een gebroken sleutelbeen per ambulance afgevoerd naar het Molengracht ziekenhuis in Breda. De politie vermoedt dat er alcohol in het spel is. Omdat de man niet kon meewerken aan een blaastest, zal zijn bloed worden onderzocht. Het rijbewijs is in ieder geval tot de uitslag van deze test in beslag genomen. De wagen werd uit de sloot getakeld.

Man aangehouden na geven elleboogstoot

OOSTERHOUT: De politie heeft maandagochtend rond 02:15 uur in de Klappeijstraat een 18-jarige inwoner van Oosterhout aangehouden wegen het uitdelen van twee elleboogstoten aan een dienstdoende agent. De verdachte was door twee portiers uit een horecagelegenheid in de in Klappeijstraat gezet omdat hij geprobeerd zou hebben daar een ruit in te trappen. Surveillerende agenten wilden het verhaal van de verdachte en de portiers aanhoren en een agent nam de verdachte even apart. Terwijl een familielid van de verdachte probeerde dat gesprek te verhinderen, gaf de verdachte plotseling een twee elleboogstoten in het gezicht van de agent. De geraakte agent zag zich genoodzaakt de verdachte tegen zijn knie te trappen om hem onder controle te brengen. Toch probeerde de verdachte weg te lopen om zijn aanhouding te voorkomen. Het familielid probeerde eveneens de aanhouding te voorkomen, zij werd door een andere agent weggetrokken. Daarop kon de verdachte uiteindelijk worden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden na verlaten van plaats ongeval

KAATSHEUVEL: De politie heeft maandagochtend rond 00:15 uur een
42-jarige inwoner van Sprang-Capelle in diens woning aangehouden. Dit gebeurde op verdenking van verlating van de plaats van het ongeval. De man zou op de Jan de Rooijstraat, kruising met de Bevrijdingsweg, tegen een verkeerszuil zijn gereden en op een vluchtheuvel tot stilstand zijn gekomen. Zijn voertuig had schade aan de voor en onderkant. Vervolgens had de man zijn wagen laten staan en was te voet huiswaarts gekeerd. Agenten trokken het kenteken na en kwamen uit bij dezelfde woning in Sprang-Capelle. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Dronkaard aangehouden

LAGE ZWALUWE: De politie heeft zondagavond rond 23:45 uur op de Kruisstraat een 41-jarige inwoner aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten de man aanspraken op wildplassen. Ze vroegen hem zijn identiteitsbewijs maar de man, erg dronken, weigerde medewerking maar gaf wel een naam. De agenten vertrouwden het niet en namen de man mee naar het bureau. Onderweg was de verdachte zeer recalcitrant en vervelend tegen de agenten. Nadat zijn identiteit was vastgesteld, ging de verdachte met twee bekeuringen huiswaarts.

Dronken fietser botst tegen auto

RAAMSDONKSVEER: De politie heeft zondagavond rond 21:45 uur op de Vijfhoevenlaan een 33-jarige fietser uit Raamsdonksveer aangehouden. Dit gebeurde nadat de man even daarvoor met zijn fiets tegen de geparkeerde auto van een 32-jarige plaatsgenoot was gebotst en daarna de plaats van het ongeval had verlaten. Een getuige tipte de eigenaar van de auto, die verderop in de Laurierstraat de dader zag fietsen. Na enig aandringen ging de man mee terug naar de woning om de botsing netjes af te werken. De wagen had, vermoedelijk veroorzaakt door het stuur van de fietser, een diepe kras. Hij ontkende in alle toonaarden dat hij iets met de kras te maken had. De politie werd gebeld en constateerde dat de verdachte veel te diep in het glaasje had gekeken. Een test wees op een waarde van 1040 ug/l. Ook constateerden zij dat de schade wel degelijk door de fiets was veroorzaakt. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding wegens openbare schennis

DONGEN: Surveillerende agenten zagen zondagavond rond 20:30 uur op het viaduct aan de Duiventorenbaan een man staan die zijn broek- en onderbroek op de enkels had. Passerende forenzen konden hierbij de geslachtsdelen van de man zien. Dit valt onder openbare schennis en de agenten hielden de man, 22 jaar uit Oisterwijk, aan. Bij het instappen in het politievoertuig werd een agent beledigd. Voor beide feiten zal de politie proces-verbaal opmaken. Na verhoor mocht de man weer vertrekken.

Meisje aangereden door een auto

RIJEN: Een 6-jarig meisje uit Rijen is zondagmiddag rond 17:00 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Nassaulaan. Een 74-jarige automobilist uit Galder reed op dat moment op die weg in de richting van de Monseigneur Nolensstraat. Ter hoogte van de Van Duivenvoordstraat stak het meisje plotseling op haar kinderfiets de Nassaulaan over richting de Duivenvoordstraat. De automobilist kon niet tijdig remmen en reed het meisje aan. Een getuige verklaarde dat het voor de automobilist onmogelijk was om op tijd te remmen. Het slachtoffertje vertelde dat ze haar voeten aan de grond wilde zetten maar dat ze dat vergeten was.

Ze is met de ambulance naar het Twee Steden ziekenhuis in Tilburg gegaan. Vermoedelijk heeft ze haar rechter onderbeen gebroken. De bestuurder was ook erg geschrokken. Voor hem is een familielid gebeld om de man op te komen halen.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagochtend rond 04:30 uur een
42-jarige man uit Oosterhout aangehouden in zijn woning wegens huiselijk geweld. De man zou zijn 40-jarige vriendin hardhandig hebben beetgepakt en bedreigd. De man kon schijnbaar niet verkroppen dat de vrouw een eind wilde maken aan hun relatie. Dit escaleerde, na gebruik van de nodige alcohol, in het huiselijk geweld. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en in verzekering gesteld. Van de vrouw werd een aangifte opgenomen. De verdachte verklaarde tijdens zijn verhoor een tegen aangifte te willen doen tegen de vrouw. Zij zou hem namelijk ook geduwd hebben. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro