Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Tilburg

TILBURG, 30 april 2007

Stappen in Tilburg

TILBURG: Het stapcentrum in Tilburg kreeg met Koninginnenacht zeer veel bezoekers. Het was volgens de politie gigantisch druk en alle caféss en terrassen zaten bomvol. Op het Piusplein, de Korte Heuvel en het Willemsplein was er geen doorkomen meer aan. De sfeer was, op een paar incidenten na, gelukkig goed en gezellig. De politie heeft in totaal vijf aanhoudingen verricht.

Op de Heuvel werden een 22-jarige Tilburger, een 18-jarige Tilburgse en een 16-jarige Tilburgse aangehouden rond 01:45 uur. Dit gebeurde na een opstootje waar de drie bij betrokken waren. Agenten zagen dat de man de twee vrouwelijke verdachten met zijn vuisten tegen hun lichamen sloeg. Toen zij de man hiervoor wilde aanhouden, verklaarde hij dat de
18-jarige vrouw even daarvoor een fles in zijn nek was geslagen. Op het moment dat de agenten de man naar het dienstvoertuig wilden brengen zagen zij hoe de 18-jarige vrouw met een mes de mannelijke verdachte wilde steken. Dit werd belet door een zeer alerte en onbekend gebleven omstander die met 1 beweging het mes afhandig maakte en aan de agent overhandigde. Een agent wilde hierop de vrouw aanhouden maar werd belaagd door de 16-jarige verdachte, die de aanhouding probeerde te voorkomen. De 18-jarige verdachte sloeg hierop de agent in het gezicht. Andere agenten kwamen net ter plaatse en konden de drie verdachten aanhouden en afvoeren. De drie zijn na verhoor in de loop van de maandag op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Rond 04:10 uur werden op de Heuvel twee Tilburgers (23, 16) aangehouden nadat agenten zagen dat ze over een geparkeerde taxi renden. Door deze actie zaten in het dak drie deuken en in de motorkap een deuk en krassen. De twee werden na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zondagavond rond 19:30 uur een 23-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens huiselijk geweld. De man werd aangehouden in zijn woning in de Reeshof. Hij wordt ervan verdacht zijn jongere zus te hebben mishandeld in de woning. Hij zou zijn zus bij de keel hebben gepakt nadat zij een opmerking maakte over zijn gedrag en leefgewoontes. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

TILBURG: De politie heeft zondagavond rond 23:00 uur een 46-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens huiselijk geweld. De man werd aangehouden in zijn woning in de de wijjk Broekhoven. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben geslagen. De aanleiding van de mishandeling zou liggen in de relationele sfeer. De man werd in verzekering gesteld. Maandagochtend werd hij na verhoor weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Wegpiraat aangehouden

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag rond 13:25 uur een 18-jarige bromfietser uit Tilburg aangehouden bij het Wilhelminapark. Dit gebeurde nadat agenten de verdachte op zijn bromfiets zagen rijden over de Spoorlaan. De bromfiets was niet voorzien van een kentekenplaat. Daarnaast maakte de helmloze verdachte met zijn bromfiets wheely's, reed met een aanzienlijk hoge snelheid over het fietspad en negeerde ook het rode verkeerslicht. Daarbij moesten alle andere weggebruikers, zoals voetgangers en fietsers het ontgelden. Dit zeer gevaarlijke weggedrag ging door op de Gasthuisring en bij het Wilhelminapark. Gezien de drukte konden agenten met hun voertuig lastig in de buurt komen van de brommer. Bij een stoplicht lukte dit uiteindelijk wel. Hij werd overgebracht naar het bureau voor verhoor. Zijn bromfiets is in beslag genomen voor technisch onderzoek.

Man gaat door het lint

OISTERWIJK: De politie heeft zondagmiddag rond 13:00 uur een 43-jarige inwoner van Oisterwijk aangehouden in de Gemullehoekenweg bij een benzinestation. De man zorgde voor veel commotie door het tankstation binnen te komen, schijnbaar op zoek naar iemand. Hij sloot zichzelf op in de meterkast, bonkte op muren, verboog twee metalen platen, trapte de kantoordeur in en vernielde het slot en de deurstijl. De man was kennelijk buiten zinnen. Omstanders probeerden de man te kalmeren maar dit lukte niet.

Toen agenten ter plaatse kwamen hadden ook zij moeite om de man onder controle te krijgen. Mede dankzij omstanders konden zij de verdachte boeien en naar het bureau brengen. Het duurde volgens een medewerkster van het tankstation te lang voordat de politie ter plaatse was. De politie onderzoekt hoe dit heeft kunnen gebeuren. De vrouw heeft aangegeven een klacht in te gaan dienen.

Tijdens de reis naar het bureau ging de verdachte nog verder door het lint. Hij schreeuwde en beukte met zijn lichaam tegen de achterdeuren. Op het bureau is de man in een observatiecel gezet. Gezien de toestand van de verdachte was een verhoor niet mogelijk. Artsen van de GGD en GGZ werden voor de man in geschakeld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aangehouden wegens rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft zondagmiddag rond 12:45 uur op de Burgemeester Bechtweg een 44-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden wegens rijden onder invloed. Een test wees op een waarde van maar liefst 1270 ug/l, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. Op het bureau bleek tevens dat de man zijn voertuig bestuurde terwijl hij een ontzegging had van zijn rijbewijs. Naast een rijverbod van 17 uur zal er proces-verbaal worden opgemaakt tegen de automobilist.

Man aangehouden na vuurtje stoken in bos

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 09:30 uur een 27-jarige inwoner van het Franse Grenoble aangehouden omdat deze een vuurtje aan het stoken was in het wandelbos. De man had blijkbaar de nacht doorgebracht in het bos en in de omgeving van een vijver had zagen agenten dat de man een behoorlijk vuur had branden. Het park ter hoogte van het vuur was erg droog en er bestond zeker gevaar voor bosbrand. De verdachte zag het probleem echter niet. Hij verklaarde wel vaker vuurtjes te stoken en hij had er voor de zekerheid wat takken omheen gelegd. Deze waren echter ook kurkdroog. De agenten hebben de man het vuur zelf laten doven door net zolang water uit de vijver erover te gooien tot er niets meer aan het gloeien was. De rest is bedekt met een laag zand. Omdat er gevaar bestond voor een grote brand in het bos is de verdachte aangehouden. Na verhoor werd de man met twee bekeuringen, hij had ook nog een kleine hoeveelheid cannabis bij zich, weer op vrije voeten gesteld.

Auteur: Manfredi Mauro