Digitale Gemeente Houten

Pop op koninginnedag

maandag 30 april 2007 - Bron: Jos Verboom

Op maar liefst vier verschillende plaatsen werd muziek gemaakt: op de drukste plek in Houten, het manifestatieterrein stond een grote tent, OKE Pop had de tent die alleen aan het podium beschutting bood opgeslagen bij De Grund, in het Oude Dorp werd van de muziektent gebruik gemaakt en het Houtens Popcollectief had bij De Wieck een in vergelijking tot vorig jaar een veel beter buitenpodium gemaakt.

Ik arriveerde rond half één bij OKE. Niet de aangekondigde "A Cloudy Day" maar de Utrechtse formatie Skiff stond op het podium. Van de (scoutende) cultuurburgemeester vernam ik dat daarvoor de zanger/gitarist solo gespeeld had.

Een mengeling van eigen Nederlands- en Engelstalige nummers werden voor het op dat moment nog geringe publiek gespeeld.

Nadat het optreden van Skiff erop zat (zij moesten ook snel door naar een volgend optreden) ben ik naar het Imkerspark gegaan. Daar speelde de soul-funk-disco band MXL.

Het bleef pendelen: terug naar OKE waar op dat moment Black Rhino bezig was. Er was daar inmiddels meer publiek, maar de toename was ook voor een deel toe te schrijven aan de meegekomen fans. Ook deze band speelt covers (o.a. Vandenburg, The Gathering) en ik vond het een beetje veel van hetzelfde en net als op het manifestatieterrein (te) hard.

Even naar het oude dorp. In de muziektent speelde ook daar een coverband: What-Ever.

Halverwege de middag het derde optreden bij OKE: Toffe Haan. 4 rode shirts en 4 gele broeken speelden eigen Nederlands talige rock. Of zoals ze zelf zeggen: Toffe Haan is een cabaretesk popoffensief dat sfeervolle samenzang, spitsvondige teksten, en een energieke podiumact bundelt tot een heerlijke live-sensatie.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).