Politie Midden- en West Brabant

Politie zoekt mishandelde bromfietster

OOSTERHOUT NB, 30 april 2007

Politie op zoek naar mishandelde bromfietster

OOSTERHOUT: De politie is op zoek naar een vrouw die maandag rond 12:00 uur op haar bromfiets over de Slotlaan reed en geslagen werd door een tegemoetkomende fietser.

De vrouw was in het gezelschap van een andere bromfietser, vermoedelijk haar partner / vriend / familielid. De twee bromfietsers reden ter hoogte van Slotlaan-brug, waar op dit moment aan de weg wordt gewerkt. In tegenovergestelde richting kwamen twee fietsers aan op hybride/tourfietsen, een man en een vrouw. In het voorbijgaan sloeg de mannelijke fietser de vrouwelijke bromfietster tegen de linker zijde van haar hoofd.

Het slachtoffer gaf een gil en kwam slingerend tot stilstand. Hierna stapte zij af en sommeerde zij de fietser ook te stoppen,die achterom kijkend ook stopte en naar deze vrouw schreeuwde door te rijden. De bromfietster echter reed hierop terug in zijn richting, waarop de fietser zijn fiets oppakte en hierom rondzwaaide kennelijk om haar van het lijf te houden. Hij schreeuwde hierbij "Opzouten, opzouten!" Hierdoor werd ook de bromfiets van de vrouw geraakt.

Dit alles werd gezien door een politieagent die daar toevallig op dat moment ook fietste. Hij belde zijn dienstdoende collegas en ging achter de fietsers aan, die snel wegfietsten. De politie kwam ter plaatse en ging ook achter de fietsers aan. Die werden ook achterhaald en tot stilstand gemaand. Toen de agenten weer op de Slotlaan terugkwamen om met de bromfietster te spreken, bleek deze reeds te zijn vertrokken.

De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. Bellen kan via het nummer 0900 8844.

Auteur: Manfredi Mauro