Ingezonden persbericht

Corel introduceert Ulead(TM) VideoStudio(TM) 11 voor gemakkelijke en krachtige videobewerking en het samenstellen van dvd's

Nieuwste versie biedt een nieuwe generatie functies voor het bewerken van video en het samenstellen van dvd's voor nieuwe en geavanceerde gebruikers

Maidenhead (VK) - 30 april 2007- Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSX:CRE), een toonaangevende ontwikkelaar van grafische, productiviteits- en digitale-mediasoftware, kondigt vandaag de introductie aan van Ulead(TM) VideoStudio(TM) 11 en Ulead VideoStudio 11 Plus, de nieuwste versie van de bekroonde software voor het bewerken van video en het samenstellen van dvd's voor de consumentenmarkt. VideoStudio heeft een fantastische reputatie dankzij krachtige functies en ongeëvenaard gebruiksgemak en biedt nu de eerste bewerkingsoplossing voor AVCHD-video op de markt, verbeterde functies voor de DV-to-DVD Wizard en Movie Wizard, meer gereedschappen voor titels/ondertitels en overlays en een groot aantal snelle correcties voor de meest voorkomende videoproblemen, waaronder automatische correctie van kleur en toon. Met de nieuwe Plus-versie beschikken gebruikers tevens over een uitgebreide totaaloplossing voor het vastleggen, bewerken, samenstellen en branden van HD DVD-video's.

Ulead VideoStudio 11 is een alles-in-één oplossing voor het produceren van professioneel uitziende video's, diavertoningen en dvd's met Dolby(TM) Digital-geluid. Het is meer dan alleen een upgrade van de vorige versie, want deze van de certificering Works with Vista voorziene software zet een grote stap voorwaarts door de meestgevraagde functies van vandaag te bieden, maar tegelijkertijd de prestaties en het gebruiksgemak te behouden die Ulead Video Studio zo populair hebben gemaakt.

'AVCHD-camcorders worden nu in de markt gezet als de beste keuze voor consumenten die de hogere kwaliteit willen die kan worden behaald met HD-video (High-Definition), maar tot nu toe waren er geen softwarepakketten beschikbaar voor het bewerken van AVCHD,' aldus Blaine Mathieu, VP en algemeen directeur voor producten en strategie voor Digital Media bij Corel. 'VideoStudio 11 maakt aan dat probleem een einde. Consumenten beschikken nu over een gebruiksvriendelijke oplossing voor het vastleggen van video vanaf deze nieuwe generatie AVCHD-camcorders, kunnen deze zonder kwaliteitsverlies bewerken, de uitvoer op schijf branden, op tape of het web zetten en delen met familie en vrienden.'

Dankzij de nieuwe functies worden professionele resultaten nog gemakkelijker

Functies die VideoStudio 11 onderscheiden van de concurrentie zijn onder andere de nieuwe MPEG Optimizer. De MPEG Optimizer is uniek binnen de branche en helpt gebruikers bij het kiezen van de beste MPEG-instellingen voor het renderen van video bij het samenvoegen van clips in uiteenlopende indelingen. Deze functie analyseert de bitsnelheid van alle clips op de tijdlijn en suggereert coderingsinstellingen zodat de video zo min mogelijk opnieuw moet worden bewerkt, terwijl de beste kwaliteit en snelheid behouden blijven. Gebruikers kunnen nu via Safely Pause het renderen op elk gewenst tijdstip veilig onderbreken als ze andere werkzaamheden op de pc moeten uitvoeren.

De Plus-versie van VideoStudio biedt met de Dolby Digital 5.1 Creator-technologie nog een unieke functie voor deze productcategorie. Met deze oplossing wordt tweekanaals stereogeluid geconverteerd in Dolby Digital 5.1-geluid, waarna dat geluid nog verder wordt verbeterd, zodat de weergave wordt geoptimaliseerd voor de nu zo populaire home theatre-systemen. Voor concurrerende producten met 5.1-geluid moeten gebruikers een invoegtoepassing aanschaffen.

VideoStudio 11 ondersteunt als meest complete oplossing voor videobewerking voor de consumentenmarkt alle populaire indelingen, waaronder standaard- en HD-video, -afbeeldingen en -geluid. Gebruikers kunnen video vanuit vrijwel elke bron vastleggen: DV-camcorders (waaronder HDV- en AVCHD-camcorders), vasteschijf-camcorders (MOD-bestandsindeling), USB-camcorderapparaten, mobiele telefoons, externe DVD-recorders voor tv, digitale en analoge TV-tuners, videorecorders en webcams.

Met de nieuwe DV-to-DVD Wizard beschikken consumenten over de snelste en gemakkelijkste manier om hun DV van de camcorder over te zetten op dvd. VideoStudio beschikt over werkelijk volledige functies voor het samenstellen van dvd's, waarmee gebruikers dvd's en HD-dvd's met multimediamenu's kunnen maken in slechts enkele klikken. Meer geavanceerde gebruikers krijgen mogelijkheden voor het aanpassen en maken van krachtige en zeer fraaie dvd-menu's, waarvoor zij onder andere de SmartScene-technologie van Corel kunnen gebruiken, waarmee dvd-menu's echt interactief worden.

Met de nieuwe, geavanceerde sjablonen in de Movie Wizard kunnen gebruikers nu hun eigen, Hollywoodachtige openingsscènes maken met persoonlijke videoclips die in verschillende frames met animatie kunnen worden geplaatst. Dankzij de uitgebreide opties voor het delen kunnen gebruikers van VideoStudio hun video's nu ook onderweg delen op smartphones van de bekende merken en andere populaire mobiele apparaten. VideoStudio Plus-gebruikers beschikken ook over ondersteuning voor de Apple(TM) iPod(TM), Sony(TM) PSP(TM), YouTube(TM) en mobiele tellefoons van Nokia(TM).

VideoStudio, dat al beschikte over een Anti-shake-filter en Enhance Lighting-filter, wordt nu ook geleverd met een groot aantal functies voor gebruikers die nog nooit eerder video's hebben gemaakt en ervaren gebruikers die tijd willen besparen. De nieuwe functie Auto Colour & Tone is gebaseerd op nieuwe correctiealgoritmen en vormt de nieuwe standaard voor kleurcorrectietechnologie. Deze functie zorgt voor een automatische correctie van de kleur en toon van video's die onder slechte lichtomstandigheden zijn gemaakt of onder moeilijke omstandigheden voor een goede witbalans. Ook is een DeBlock-filter toegevoegd om video's met blokartefacten als gevolg van compressie, zoals video die van het web is gedownload, op te schonen. Met het nieuwe DeSnow-filter wordt de ruis verwijderd uit video die op basis van analoge bronnen, zoals VHS-banden, is gedigitaliseerd.

Om ervoor te zorgen dat gebruikers de vrijheid hebben om hun creativiteit bot te vieren, biedt Ulead VideoStudio 11 ook zogeheten Overlay Video Tools voor het samenvoegen van transparantie met maskers of chroma key-effecten en voor het bijsnijden van het resultaat op het scherm met het oog op het verwijderen van ongewenste elementen. Het nieuwe venster Preview Window for Overlays toont de oorspronkelijke overlayafbeelding, waardoor het makkelijker wordt om de instellingen voor de chroma key aan te passen. Met de nieuwe Expanded Timeline van de Plus-versie kunnen gebruikers die aan een project met meer dan één overlay werken profiteren van de mogelijkheden voor het weergeven van meerdere overlaytracks en audiotracks zonder dat zij de schuifbalken moeten gebruiken.

Plus-versie biedt de nieuwste technologie voor bewerken van HD-dvd en Surround Sound

Naast alle functies die deel uitmaken van de standaardversie, vormt Ulead VideoStudio 11 Plus een zeer uitgebreide totaaloplossing voor HD-dvd. Gebruikers kunnen HD-video importeren vanaf een vaste schijf of AVCHD-camcorders met een vaste schijf en HD-bestanden in real-time zonder proxy op geavanceerde systemen bewerken. Met behulp van de PureHD(TM)-technologie van Corel, kunnen gebruikers HD-iinhoud bewerken in real-time alsof het DV betreft, zelfs op consumentenmachines uit het middensegment. Voor het snel en gemakkelijk maken van HD-video kunnen gebruikers de Movie Wizard gebruiken voor het vastleggen, bewerken en uitvoeren van HD-films zonder verlies van resolutie en met Dolby Digital 5.1-surroundgeluid waarin luisteraars worden ondergedompeld. Eenmaal voltooide projecten of mappen kunnen op HD DVD-R/RW- of zelfs standaard dvd-schijven worden gebrand. VideoStudio 11 Plus biedt verder toegevoegde waarde met InterVideo(TM) WinDVD(TM) 8 Silver, de eerste software voor het afspelen voorzien van AVCHD-certificering.

Prijs en beschikbaarheid

Engelse versies van Ulead VideoStudio 11 Standard en Plus zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via www.corel.com en www.ulead.com. Het product is ruim beschikbaar via een groot aantal wederverkopers en winkelketens vanaf mei 2007. De adviesprijs voor de handel bedraagt ¤ 69,95 voor de standaardversie en ¤ '¬ 99,95 voor de Plus-versie en ¤ 59,95 voor de Plus-upggrade. Alle prijzen zijn inclusief btw. Bezoek www.corel.com of www.ulead.com voor meer informatie over Ulead VideoStudio 11.

Informatie over Corel Corporation

Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM), Corel(TM) Painter(TM), Corel DESIGNER(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office, WinZip(TM) en iGrafx(TM). In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD(TM), en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE.

(c) 2007 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, Paint Shop Pro, WinDVD, InterVideo, Ulead, Ulead DVD Movie Factory, Ulead VideoStudio, PhotoImpact, Photo Express en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.



Ingezonden persbericht