Provincie Utrecht

Groene Entree Amerongen

Aanleg rotonde Groene Entree Amerongen

24-4-2007 -

Op dinsdag 1 mei start de provincie Utrecht met de aanleg van een rotonde in de N225 ten oosten van Amerongen. Als gevolg van de wegwerkzaamheden ontstaat hinder voor het verkeer tussen 1 mei en 29 juni. Tussen 11 en 15 juni vinden ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats in de avond en de nacht.

De rotonde vormt de aansluiting op de zogeheten Groene Entree Amerongen. Deze entree wordt het startpunt voor fietsers, wandelaars en ruiters die het Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug willen bezoeken.

Verkeershinder en bereikbaarheid
Op één week na kan het verkeer tussen 1 mei en 29 juni ter plaatse redelijk normaal doorgang vinden via hulpwegen. Wel zal de maximum toegestane snelheid worden verlaagd.
Tussen maandag 11 juni en vrijdag 15 juni vinden ingrijpende afsluitingen en omleidingen plaats in de avond en de nacht. Hiervoor is gekozen om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken. De aannemer werkt in die week vanaf 20:00 uur 's avonds tot 06:00 uur de volgende ochtend. De N225 is dan afgesloten tussen het kruispunt met de Fabrieksweg/Bosweg in Elst en het kruispunt De Kievit/Nederstraat in Amerongen. Deze afsluiting geldt voor al het doorgaande verkeer, met uitzondering van fietsers en lijnbussen. Het verkeer wordt met gele borden omgeleid via de A12.

Nadere informatie
Voor nadere informatie over het werk kunt u contact opnemen met de heer M. van Leijenhorst van de provincie Utrecht, tel. (030) 258 33 47, e-mail: martien.van.leijenhorst@provincie-utrecht.nl

Meer informatie: Clara van Foreest, telefoon (030) 258 33 19