Gemeente Lochem


Oorkondes voor website van de gemeente Lochem

Tijdens het congres 'Overheid: Open of Bloot', gehouden op 19 april jongstleden, zijn aan gemeenten die hebben deelgenomen aan projecten van advies.overheid.nl oorkondes uitgereikt. De gemeente Lochem heeft daarbij 2 oorkondes in ontvangst mogen nemen en wel voor de projecten 'Decentrale regelgeving' en 'Samenwerkende catalogi'.

Het project 'Decentrale regelgeving' heeft als resultaat dat op de site van de gemeente Lochem alle verordeningen/regelingen volgens een landelijke standaard getoond worden. Op de landelijke website www.wetten.nl zijn deze regelingen dan ook terug te vinden als er gezocht wordt op postcode bijvoorbeeld.

Het project "Samenwerkende catalogi' maakt het mogelijk om via de website van de gemeente Lochem producten uit andere overheidssites te vinden en omgekeerd. Zoekt u bijvoorbeeld op 'visakte', een product dat niet door gemeente geleverd wordt, dan vindt u bij 'zoek ook bij andere overheden' toch de gewenste informatie.

Namens de gemeente Lochem was Laurens Jansen aanwezig bij deze uitreiking. Laurens heeft zich in het bijzonder ingezet voor het project 'Decentrale regelgeving'. Alle aanwezige medewerkers van de 'gelauwerde' gemeenten gingen aansluitend met Staatssecretaris mw. drs. A. Bijleveld - Schouten (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) op de foto. Laurens Jansen staat rechts vooraan op de foto.