Persberichten Rijn & Venen, 12.10 uur

Utrecht, 01-05-2007

Neergestoken

BREUKELEN In de late avond van 30 april werd een man met een mes neergestoken.

Rond 23.30 uur wilde een groepje mannen een horecagelegenheid aan de Brugstraat binnen. De gelegenheid was echter al gesloten en een 19-jarige medewerker uit Breukelen zei dit tegen het groepje en verzocht hen weg te gaan. Zij bleven echter op de deur bonzen en staan schreeuwen, waarop de medewerker kwaad werd. Hij pakte een mes en liep naar buiten.

Wat er op straat precies is gebeurd, is nog in onderzoek. Wat zeker is dat één man die deel uitmaakte van de lastige groep met een mes is gestoken. De man, 33 jaar oud en afkomstig uit Loenen aan de Vecht, liep een wond in zijn buikstreek op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Op straat was een gespannen sfeer ontstaan, waarop meerdere politie-eenheden ter plaatse werden gestuurd. Daarbij waren onder andere drie agenten met politiehonden. De 19-jarige man uit Breukelen werd aangehouden, maar meerdere omstanders trachtten dat te voorkomen. Agenten zagen zich genoodzaakt de wapenstok te gebruiken om deze lieden op afstand te houden. Het gebruikte mes werd in de horecagelegenheid aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Vechtpartij

MAARSSEN Bij een vechtpartij raakten aan het eind van maandagavond 30 april drie personen gewond.

Rond 23.30 uur surveilleerden agenten op de Kaatsbaan. Daar werden zij aangesproken door omstanders dat een vechtpartij op de Schippersgracht gaande zou zijn en dat daarbij met stenen zou worden gegooid.

Op de Schippersgracht troffen de agenten drie gewonden aan: een 39-jarige Utrechter met sneeën en bulten op zijn hoofd, een 26-jarige Utrechtse met een bloedende hoofdwond en een 35-jarige Maarssenaar met een steekwond in zijn gezicht en veel tanden uit zijn mond. Gezien het letsel werden twee ambulances ter plaatse verzocht. De 39-jarige Utrechter kon ter plaatse worden behandeld, de andere twee werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Uit getuigenverklaringen bleek dat twee verdachten er in een auto vandoor waren gegaan. Agenten zagen de auto in Maarssenbroek rijden en gingen er achteraan. Op de Straatweg werd de auto aan de kant gezet. De twee inzittenden, mannen van 26 en 40 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein en Utrecht, werden aangehouden. Zij zijn in het politiebureau ingesloten. Daar er kennelijk behoorlijk wat alcohol in het spel was, is het nog niet duidelijk wat er zich op de Schippersgracht heeft afgespeeld. De politie zet het onderzoek voort.

Onder invloed op verkeerde weghelft

VINKEVEEN Onder invloed van alcohol veroorzaakte een 37-jarige Wilnisser op maandagavond 30 april een aanrijding.

Rond 22.10 uur reed de Wilnisser in zijn bestelbus over de Bonkestekersweg. In de bocht waar de Bonkestekersweg overgaat in de Mijdrechtsedwarsweg, reed hij rechtdoor, waardoor hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Daar reed op dat moment een 59-jarige automobilist uit Vinkeveen, met een aanrijding tot gevolg. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De Wilnisser bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 965 ug/l, meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Automobilist ervandoor

NIEUWER TER AA Een 28-jarige automobilist uit Nieuwer ter Aa ging er op maandagavond 30 april na een aanrijding vandoor.

Rond 20.45 uur reed de 28-jarige automobilist over de Ter Aaseweg. Vermoedelijk omdat hij te hard reed, kon hij een bocht niet nemen, raakte in de berm, corrigeerde en reed de weg weer op. Daar botste hij tegen de fiets van een daar rijdende 35-jarige man uit Nieuwer ter Aa. Bij de fietser zat zijn 7-jarige dochtertje achterop. Beiden kwamen ten val en de automobilist reed door.

De vluchtende automobilist reed echter een doodlopende weg in. Na een paar honderd meter keerde hij, maar werd vervolgens door getuigen tegengehouden.

De verdachte werd door agenten aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De 35-jarige fietser liep lichte verwondingen op, zijn dochtertje is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In het politiebureau bleek dat de verdachte te veel had gedronken: 375 ug/l, meer dan vier keer het maximum van een beginnend bestuurder van 88 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel op: 1200

WOERDEN Een Poolse automobilist bleek op maandag 30 april van de alcohol te hebben genoten.

Rond 19.25 uur zagen getuigen een auto over de Steinhagenseweg rijden. De bestuurder had slingerend de hele rijbaan nodig en raakte meerdere malen de stoeprand. Toen hij een verkeersheuvel opreed, verloor hij een wieldop, maar zijn maatje stapte uit en pakte de dop weer op. De bestuurder stopte verderop langs de weg. De getuigen belden de politie.

Agenten troffen de bestuurder en zijn maatje in de auto op de Steinhagenseweg aan. De bestuurder, een 37-jarige Pool, wilde niet blazen en werd aangehouden. In het politiebureau weigerde hij eerst ook mee te werken, maar koos uiteindelijk eieren voor zijn geld.

Bij de ademanalyse blies hij 825 ug/l, terwijl het wettelijke maximum 220 ug/l. In overleg met een Officier van Justitie werd de boete van de Pool vastgesteld op 1200, die hij direct moest betalen.

Voorspellende gave

KAMERIK Een automobilist had op maandag 30 april een voorspellende gave: die belandt zo tegen een boom!

Rond 15.10 uur reed een 22-jarige automobilist uit Nieuwkoop met zeer hoge snelheid over de Lange Meentweg. Hij haalde meerdere motorrijders en een automobilist in: zij schatten zijn snelheid op ongeveer 140 km/u, terwijl daar een maximumsnelheid van 80 km/u geldt. De ingehaalde automobilist zei al tegen zichzelf dat de Nieuwkoper zo tegen een boom zou belanden. Hij kreeg gelijk: vlak voor de Enschedeweg haalde de Nieuwkoper weer in. Daarbij zag hij een tegenligger naderen. De Nieuwkoper remde met volle kracht, zag dat hij het niet ging redden en stuurde de berm in. Daar botste hij op een boom.

De jongeman werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht. Hij bleek een gekneusde kaak en voet te hebben opgelopen en mocht na onderzoek naar huis. Er bleek geen alcohol in het spel te zijn. Voor zijn gevaarlijke verkeersgedrag wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De auto raakte total loss.

Afgevallen fiets

MAARSSEN Zondagavond kreeg de politie een melding dat er op de Zuilense Ring een fiets van een fietsendrager was afgevallen. Een 46-jarige automobiliste uit Maarssen reed op om ongeveer 23.15 uur over de Zuilense Ring van Utrecht naar Maarssen. Ter hoogte van hectometerpaaltje 1.8 is haar fiets van de fietsendrager af gevallen en op de rijbaan terecht gekomen. De automobiliste is vervolgens bij de eerstvolgende afslag gekeerd en teruggereden om haar fiets van de rijbaan af te halen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt voor afgevallen lading.

Een automobiliste heeft de fiets niet kunnen ontwijken en is eroverheen gereden, waarbij haar auto schade heeft opgelopen. Deze automobiliste heeft hierover op de bewuste zondagavond een melding gemaakt bij de politie, maar heeft haar gegevens niet achtergelaten. De politie wil graag opnieuw in contact komen (via 0900-8844) met deze vrouw, zodat een registratieset kan worden opgemaakt.

Drugs: tegen boom

HARMELEN Een automobilist belandde op maandag 30 april na een avond / nacht stappen onder invloed tegen een boom.

Rond 03.15 uur zagen getuigen een 40-jarige automobilist uit Harmelen over de Rijksweg A12 rijden. Hij viel op door zijn lage snelheid en slingerende rijstijl. Vervolgens verliet hij de snelweg en had bij een rotonde kennelijk moeite de weg te vinden: hij reed meerdere rondjes. De getuigen belden de politie.

Agenten gingen ter plaatse. Terwijl zij onderweg waren, kwam de melding binnen dat de automobilist op de Appelweg van de weg was geraakt, een boom had geschampt en tegen een volgende boom tot stilstand was gekomen. Hij liep bij de aanrijding geen letsel op.

Politiemensen kwamen kort daarna ter plaatse. Gezien de getuigenverklaringen, de sterk verwijde pupillen van de Harmelaar en zijn verklaring dat hij een housefeest had bezocht, werd besloten hem aan te houden.

Uit de blaastest bleek dat hij geen alcohol had genuttigd. De verdachte verklaarde verdovende middelen te hebben gebruikt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Daadkrachtige getuige

WOERDEN Een daadkrachtige getuige redde twee bewoners uit een huis vol rook.

Rond 19.00 uur zag de getuige, een 31-jarige Woerdenaar, rook uit de afvoer van een afzuigkap van een woning komen. Hij ging bij de woning kijken en zag een man achterover op een bank liggen. Een vrouw lag met haar gezicht voorover in de gootsteenbak. Beiden reageerden niet op het slaan op de deuren en ramen. De getuige ging de woning via de achterdeur binnen en wist de bewoner, een 56-jarige man, toch wakker te krijgen. De 59-jarige bewoonster was niet aanspreekbaar. De rook werd veroorzaakt door twee pannen die op het gasstel stonden. De getuige draaide het gas uit, pakte de pannen op en zetten ze buiten.

Ook de brandweer en politie waren onderweg. De vrouw werd door brandweermensen naar buiten gebracht, de man kon op eigen kracht naar buiten lopen. Vervolgens werd de woning uitgebreid gelucht. Beide bewoners werden ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht, maar hoefden niet naar het ziekenhuis te worden gebracht.

De bewoners bleken allebei de nodige alcohol te hebben genuttigd, waardoor zij niets van de levensbedreigende situatie hadden gemerkt. Dankzij de 31-jarige Woerdenaar liep alles met een sisser af. De brandweer heeft de stichting Salvage van de brand in kennis gesteld, zodat zij de bewoners kunnen helpen.