Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Drie maal te snel

Brummen, 01-05-2007 o De politie heeft op maandag (30/04) in de middaguren op de N348 gecontroleerd of automobilisten zich netjes aan de max. snelheid van 100 km/u hielden. Dit bleek niet altijd het geval te zijn. Van een tweetal bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd; een derde buitenlandse bestuurder diende zijn boete direct te betalen.

Van een 54-jarige automobilist uit Brummen bleek de snelheid 156 km/u te zijn, waarop de man op de Pothof aan de kant van de weg werd gezet en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens wees een blaastest op straat het gebruik van alcohol uit. Hierop werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar hij 1.7 promille blies. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Een 24-jarige automobilist uit Zutphen reed 162 km/u, waarop hij binnen de bebouwde kom werd staande gehouden. Het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd en ook hier werd proces-verbaal opgemaakt.

Een 23-jarige automobilist uit Slowakije werd betrapt toen hij 121 km/u reed. Over de afhandeling van deze zaak heeft de politie contact opgenomen met de Officier van Justitie, omdat de man niet de Nederlandse nationaliteit heeft. De officier heeft een boete opgelegd van 94,-. De man moest deze boete direct betalen en heeft dat ook gedaan.