Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verzet bij aanhouding

Warnsveld, 01-05-2007 o De politie heeft op maandag 30 april op het Vijverpad drie vrouwen (14, 29 en 49 jaar) uit Warnsveld aangehouden in verband met een vechtpartij. Deze ontstond naar aanleiding van de aanhouding van een 26-jarige jongeman uit Warnsveld, omdat hij met zijn rijgedrag het overige verkeer in gevaar zou hebben gebracht.

De politie kreeg omstreeks 20.05 uur een melding dat een bestuurder met hoge snelheid door de bebouwde kom van Zutphen reed en daarbij een paar keer door rood was gereden. De bestuurder kon op het Vijverpad in Warnsveld worden aangesproken op zijn rijgedrag. De bestuurder weigerde mee te werken aan een blaastest en werd zeer recalcitrant richting de agenten, waarop deze hem aanhielden.

Omstanders bemoeiden zich verbaal en fysiek met de aanhouding. Het lukte de agenten niet om hun belagers met woorden tot bedaren te brengen, waarop zij pepperspray gebruikten. Met hulp van politiemensen die assistentie verleenden, kon de situatie onder controle worden gebracht. Naast de bestuurder werden nog drie mensen aangehouden. Zij zijn in verband met het onderzoek ingesloten. De verdachten die werden bespoten met pepperspray, hebben de gebruikelijke nazorg gekregen.

Op het politiebureau blies de bestuurder 1.5 promille, waarop het rijbewijs van de jongeman werd ingevorderd. Justitie neemt een beslissing over de teruggave van het document.