Gemeente Weert


1 mei 2007

Periode 1 april tot 1 oktober

OOK IN WEERT ROOKVERBOD IN BOS-, HEIDE- EN NATUURGEBIEDEN

Ook in Weert is het vanaf 1 april jl. tot 1 oktober a.s. in bos-, heide- en natuurgebieden verboden te roken of een open vuur te stoken. Het Weerter gemeentebestuur volgt daarmee het advies van de Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg. Die vroeg de gemeenten in Noord- en Midden-Limburg om de bezoekers en eigenaren van bos-, heide- en natuurgebieden te wijzen op de gevaren van brand. Zeker momenteel, nu het in de natuur kurkdroog is.

In nagenoeg de meeste gemeenten (ook in Weert) is een algeheel rookverbod voor bos-, heide- en natuurgebieden al opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Dit verbod geldt voor de periode 1 april tot 1 oktober

Door het langdurig uitblijven van regen is het gevaar voor brand en de snelle uitbreiding hiervan op dit moment groot te noemen. Voor de regio Noord- en Midden-Limburg houdt dit in, dat bij meldingen van bos-, heide- of natuurbranden de brandweer met extra materieel uitrukt. Ook is er op vaste tijden een verkenningsvliegtuig in de lucht om branden sneller te kunnen ontdekken en om de brandweer op de grond vanuit de lucht te kunnen ondersteunen.

2007.098 JN


---- --