Nederlandse Tafeltennisbond

Goud en brons voor sporters met een beperking

01-05-2007
De Nederlandse heren waren eveneens succesvol tijdens de Sloveense Open Kampioenschappen voor tafeltennissers met een beperking..

In de heren klasse 6 won Nico Blok op indrukwekkende wijze goud. Na ongeslagen te zijn geweest in de poulewedstrijden moest Nico het opnemen tegen Wiliam Bayley uit Engeland. Nico begon sterk en kwam met
2-0 voor. Bayley kwam goed terug tot 2-2 maar Nico Blok won uiteindelijk met 3-2. In de kwartfinale won Nico met 3-0 van Simon Itkomen uit Zweden. In de halve finale werd de zegereeks voortgezet. Peter Rosenmeijer had met name problemen met de variatie die Nico Blok consequent bleef spelen. In de finale trad Nico aan tegen Miroslow Kowalski uit Polen. Nico speelde zijn beste toernooi sinds lange tijd en won met 3-0 van de nummer twee van de wereldranglijst.

Tonnie Heijnen had in de poulewedstrijden (klasse 9) weinig problemen ondervonden. In de halve finale was Gyula Zborai uit Hongarije zijn tegenstander. Zborai had in zijn vorige wedstrijd Ronald Vijverberg in vijf games verslagen. Tonnie Heijnen koos consequent de aanval en won verdiend met 3-2. Manfredi Boaroncellie uit Italië was enigszins verrassend de andere finalist (na winst op Gerben Last). Tonnie serveerde sterk en kon de sterke aanval van de Italiaan goed pareren. Tonnie won met 3-0 en behaald goud.

Het brons in deze klasse was voor Gerben Last. Gerben had in zijn halve finale drie matchpoints gehad tegen Boaroncellie, maar verloor toch nog enigszins verrassend in vijf games. In de strijd om de derde plek werd Zborai relatief eenvoudig aan de kant gezet. Gerben Last won brons.