Politie Twente

Persberichten Politie Twente 1 mei 2007

Beginnend bestuurder onder invloed

Enschede

Tijdens een controle heeft de politie op de Klein Boekelerveldweg in Enschede op maandag 30 april omstreeks 19.00 uur een 37-jarige automobilist uit Enschede aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politbureau blies de 37-jarige 1,05 promille op de ademanalyse. Het rijbewijs van de Enschedeër, die beginnend bestuurder is, werd ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Man rijdt door na aanrijding

Enschede

Een 19-jarige automobilist uit Enschede is op maandag 30 april omstreeks 15.30 uur aangehouden omdat hij was doorgereden nadat hij met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt. De 19-jarige was tegen een wand van een wasbox aan de Hogelandsingel aangereden en liet bij de eigenaar een valse naam en kenteken achter. Een voorbijganger wist het juiste kenteken te noteren en zo kon de politie de 19-jarige op de Dr. Van Damstraat in Enschede aanhouden. Op het politiebureau is de man gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-055945)

Politie treft drugs aan bij man

Hengelo

Tijdens een controle heeft de politie op dinsdag 1 mei omstreeks 01.30 uur op de Oldenzaalsestraat in Hengelo een 28-jarige Hengeloer aangehouden voor het in het bezit hebben van drugs. De Hengeloer zat in zijn auto toen de politie hem controleerde. Bij de 28-jarige werd een kleine hoeveelheid drugs aangetroffen die voor onderzoek door de politie in beslag genomen werden. Na verhoor kon de 28-jarige het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-056126)

Man aangehouden met drugs

Oldenzaal

Op de Markt in Oldenzaal heeft de politie een 22-jarige Oldenzaler aangehouden omdat hij een kleine hoeveelheid drugs bij zich had. Tijdens een controle van agenten kwamen de drugs aan het licht. De politie heeft de 22-jarige aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de Oldenzaler werd proces-verbaal opgemaakt. (07-055774)

Man vernielt ruit

Hengelo

De politie kreeg op maandag 30 april omstreeks 19.00 uur een melding dat een man een ruit van een winkelpand aan de Nieuwstraat in Hengelo vernield had. Agenten konden de 21-jarige man uit Goor even later bij het Station in Hengelo aanhouden. De 21-jarige, die zich bij zijn aanhouding hevig verzette, werd overgebracht naar het bureau waar hij gehoord werd. Daar vernielde hij ook de ruit van een celdeur.Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt waarna hij het bureau kon verlaten. (07-055996)

Aanrijding automobilist en fietser, beginnend bestuurder onder invloed

Hengelo

Op maandag 30 april vond er omstreeks 20.00 uur een aanrijding plaats op de Industriestraat in Hengelo. Een 39-jarige fietsster uit Hengelo reed met haar 7-jarig dochtertje achterop de fiets op de Industriestraat in de richting van het centrum. Ter hoogte van de Willem de Clerckstraat werd zij aangereden door een vanuit tegenovergestelde richting komende 21-jarige automobiliste uit Hengelo die niet voldoende rechts hield. Door de aanrijding kwam de 39-jarige met haar dochtertje ten val. De 39-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 21-jarige automobiliste, die beginnend bestuurster is, werd aangehouden wegens het rijden onder invloed. Zij blies op bureau 1,27 promille op de ademanalyse. De politie heeft de zaak in onderzoek. De auto van de 21-jarige, die na de aanrijding tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam, is afgesleept. (07-056031 en 056015)

Snelheidsduivels aangehouden

Hengelo

Tijdens een snelheid- en alcoholcontrole heeft de politie op de Boortorenweg in Hengelo een 34-jarige automobilist uit Hengelo aangehouden wegens het rijden met te hoge snelheid. De 34-jarige reed op de Boortorenweg 111 kilometer per uur daar waar 50 is toegestaan. De politie nam het rijbewijs van de Hengeloer in en maakt proces-verbaal op. (07-056026)

En op de Oldenzaalsestraat in Hengelo hielden agenten een 42-jarige automobilist uit Hengelo aan die met 90 kilometer per uur over de Deurningerstraat reed daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan. Omdat hij slingerend reed werd de 42-jarige overgebracht naar het bureau voor het afleggen van een ademanalyse. Daar blies de man 1,32 promille. Het rijbewijs werd hierop ingenomen en tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.

Koninginnedag in Twente relatief rustig verlopen

Twente

Koninginnedag is dit jaar in heel Twente relatief rustig verlopen. Alleen in Enschede zijn zes Enschedeërs variërende in leeftijd van 28 tot 47 jaar, wegens overlast door overmatig drankgebruik aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Een Enschedeër van 33 jaar mag wat langer blijven, hij heeft nog 63 dagen hechtenis openstaan. De politie is tevreden over het verloop van Koninginnedag in Twente. (07-055977)

Nancy Hanterink, Rosita de Vries: 053-4555588


---- --