Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |'t Harde - Inbraak in bedrijf                             |
Onbekenden hebben tussen vrijdag en maandag (30/04) vanuit een bedrijf aan de Bovenweg een geldbedrag weten weg te nemen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen vrijdagmiddag 17.00 uur en maandagavond 19.45 uur plaats gevonden. Men kon de bedrijfsruimte binnenkomen door een deur te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes doorzocht. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Vaassen - Carport in brand - jonge koolmezen omgekomen    |
Een carport van een woning aan de Marijkeweg heeft op dinsdag (01/05) in brand gestaan. De brandweer werd ingeschakeld om de brand te blussen. Er raakte niemand gewond. Door de vlammen is wel een nest met jonge koolmezen omgekomen. De politie sluit niet uit dat de brand is aangestoken.

De politie werd kort na één uur 's nachts over de brand ingelicht. Een eerste onderzoek naar de oorzaak van de brand heeft uitgewezen dat de beplanting naast de carport vlam heeft gevat, waarna het hout van de carport in brand raakte en de dakgoot beschadigde. De politie sluit niet uit dat er sprake is van brandstichting. Getuigen die op bovengenoemde locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de brand in verband kan worden gebracht, wordt verzocht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Hattem - Slapend achter het stuur                         |
Een 33-jarige automobilist uit Heerde is op maandag (30/04) met zijn auto in de middenberm van de A50 ter hoogte van Hattem beland, omdat hij even achter het stuur van zijn auto in slaap was gevallen. De man bleef ongedeerd. Zijn auto moest worden afgesleept.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 07.15 uur binnen. Uit een voorlopig onderzoek is duidelijk geworden dat de man vanuit de richting Zwolle kwam en even in slaap is gevallen, bij het wakker worden een stuurcorrectie uitvoerde en daarbij met zijn auto in een slip terecht kwam. Hij sloeg over de kop en kwam uiteindelijk in de middenberm tot stilstand.

|     |Hierden -  rijbewijs kwijt na hulp bij ongeval            |
Een 19-jarige bestuurder van een landbouwtrekker uit Hierden en een 25-jarige automobilist uit Hierden zijn op dinsdag (01/05) op de Zuiderzeestraatweg aangehouden, omdat de trekkerbestuurder onderinvloed bleek (1,5 prom.) en de autobestuurder de plaats van een ongeval hadden verlaten.

De politie kreeg omstreeks 03.15 uur een melding dat op bovengenoemde locatie een ongeval had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat een lantaarnpaal compleet uit de grond was gereden. In de buurt werd een beschadigde personenauto aangetroffen.

Vervolgens zag de politie in de verte een landbouwtrekker naderen, die op enige afstand van het ongeval stopte en waarvan de bestuurder de bosjes inrende. Bij nader onderzoek bleek de trekkerbestuurder en de autobestuurder zich in de bosschages schuil te houden. Beiden werden aangehouden. De autobestuurder had na het ongeval de trekkerbestuurder die hij kende zien langs komen. Deze bood aan de trekker thuis op te halen en de auto weg te slepen. Na het ophalen van de trekker zagen zij de politie bij de plaats van het ongeval en renden ze de bosjes in.

Bij de 25-jarige automobilist werd een bloedproef afgenomen omdat hij mogelijk vedovende middelen had gebruikt. De 19-jarige bestuurder van de trekker blies op het politiebureau 1.5 promille. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd.

Einde berichten
---


---


---

---- --