Politiebond ACP

1 mei 2007

Werk en gezin in balans

Categorie: ACP nieuws, CNV-nieuws

Op de website van het CNV staat een petitie over het in balans brengen van werk en privé.

De geboorte van een kind dwingt ouders om opnieuw de balans te vinden tussen gezin en werk. Het CNV komt met drie voorstellen waarmee het voor jonge ouders gemakkelijker wordt om na de geboorte van een kind te blijven werken. En dat is nodig. Want als we er samen de schouders onder zetten, kunnen we de zorg voor jong en oud in Nederland in stand houden.

Zwangerschaps- en Bevallingverlof
Het CNV is voor het uitbreiden van zwangerschaps- en bevallingsverlof van 16 naar 20 weken. In vergelijking met andere Europese landen zit Nederland dan nog steeds ruim onder het gemiddelde. Graag ziet het CNV dat de vrouw of partner aansluitend de mogelijkheid heeft om betaald ouderschapverlof op te nemen.

Betaald ouderschapsverlof
De zorg voor kinderen houdt niet op na de kraamtijd. Het CNV pleit er daarom voor dat ouders de mogelijkheid krijgen om betaald ouderschapsverlof op te nemen. Zo kunnen zij gezin en werk beter combineren. Dat kan als de overheid bij de geboorte van een kind afhankelijk van het aantal uren dat ouders werken max. 10.000 euro* stort op de levensloopregeling. De praktijk leert immers dat teveel werknemers nog niet voldoende hebben kunnen sparen om betaald ouderschapsverlof op te nemen en hierdoor stoppen met werken.

Twee weken betaald kraamverlof voor de vader/partner Het is belangrijk dat ook vaders/partners de gelegenheid krijgen om vanaf de eerste dag een goede band op te bouwen met hun kind. Vakantiedagen zijn hiervoor nooit bedoeld. Het CNV pleit daarom voor twee weken betaald kraamverlof voor de vader/partner. Een hele verbetering ten opzichte van de twee dagen waarop zij nu recht hebben.

Steun onze plannen en teken de petitie. Dan zorgt het CNV ervoor dat uw stem wordt gehoord.

Teken de petitie!

---

Links:
www.cnv.nl/home/meer-tijd-voor-gezin/teken-de-petitie/