Politie Limburg-Zuid

Gewapende overval op woning

Born, 01-05-2007 o Maandagavond omstreeks 19:00 uur hebben twee gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Heirweg in Born. Bij de overval raakte een 22-jarige man die in de woning aanwezig was, licht gewond, toen hij enkele malen werd geschopt en geslagen.
De daders belden bij de woning aan, terwijl op dat moment een man en een vrouw aanwezig waren. Nadat de man de voordeur had geopend werd hij door twee gemaskerde mannen naar binnen geduwd. Daarbij bedreigden de overvallers hem met een vuurwapen en eisten geld. Toen hen duidelijk werd gemaakt dat er geen geld was, vluchtten zij. Daarbij maakten zij gebruik van een donker blauwe Opel Corsa. De auto reed weg in de richting van de Sluisweg.
Over het signalement van de daders is het volgende bekend. De eerste dader is ongeveer 1,80 mtr. lang, leeftijd tussen de 20 en 25 jaar, smal postuur, getinte huidskleur en kort zwart haar. Over de kleding van de man is niets bekend.
De tweede overvaller is tussen de 1,65 en 1,70 mtr., met een smal postuur en een leeftijd tussen de 16 en 20 jaar. De man droeg een zwarte trui.