Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 1 mei 2007

Zaanstreek-Waterland, 01-05-2007

Bromfietser gewond

Zaandam, 30 april 2007, 18:05 uur

Een 15-jarige jongen uit Zaandam is maandag ernstig gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets tegen een trottoirband reed en ten val kwam. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De jongen reed over de Watering uit de richting van Poelenburg met een vermoedelijk te hoge snelheid. Hij heeft een stoeprand geraakt en is meerdere keren over de kop geslagen. Er zijn twee ambulances en een traumahelikopter bijgeweest om het slachtoffer aan zijn verwondingen te kunnen helpen. De jongen is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht waar ernstig hoofdletsel werd geconstateerd.

Hond inbeslaggenomen en eigenaar aangehouden

Zaandam, 30 april 2007, 13:23 uur

De politie heeft een Turkse Herder inbeslaggenomen en de 52-jarige eigenaar en diens 27-jarige zoon aangehouden. De hond was op 30 maart van dit jaar ook al inbeslaggenomen. Destijds had de hond een 33-jarige vrouw gebeten die zich voor haar verwondingen heeft moeten laten behandelen in het ziekenhuis. De hond is met toestemming van justitie teruggegeven aan de eigenaar op voorwaarde dat de hond aangelijnd en gemuilkorfd zou worden op de openbare weg. Maandag 30 april zag een agent, die van de situatie op de hoogte was, de eigenaar lopen met de niet-gemuilkorfde hond. De hond gedroeg zich agressief naar de agent. De politiemedewerker vertelde dat het dier in beslag zou worden genomen. De 27-jarige zoon van de hondenbezitter begon zich ermee te bemoeien en gedroeg zich agressief naar de agent en pakte een mes uit het huis die hij in zijn broekzak deed. Zowel vader als zoon weigerden de hond mee te geven. De ingeroepen extra agenten arresteerden beide mannen. De hond is met de dierenambulance overgebracht naar een dierenasiel. In overleg met justitie zal worden bekeken wat er verder gebeurt.

Rijbewijs dronken bromfietser ingevorderd

Purmerend, 30 april 2007, 17:50 uur

De politie heeft het rijbewijs van een 36-jarige bromfietser ingevorderd omdat de bestuurder meer dan vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol ophad. Een surveillerende politieagent zag de bromfietser zonder helm rijden en ook was geen kentekenplaat zichtbaar. De agent wilde de bestuurder aan de kant zetten, maar dat lukte niet meteen omdat de bromfietser moeilijk te passeren was. De bromfietser had het hele fietspad nodig en raakte bijna een stoeprand. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee arrestaties na vechtpartij

Purmerend, 1 mei 2007, 01:46 uur

Twee mannen van 20 en 22 jaar uit Purmerend zijn aangehouden op verdenking van mishandeling in een horecagelegenheid op de Koemarkt. Een 26-jarige jongen kreeg om onduidelijke reden ruzie met de twee. Op de dansvloer zou hij plotseling een klap in zijn nek hebben gekregen en op zijn mond zijn geslagen. Het slachtoffer heeft schade aan zijn bovengebit. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de verdachten.

Laatst gewijzigd 01-05-2007 15:55 | © Politie Zaanstreek-Waterland |