Ingezonden persbericht


Technogym integreert iPod in de fitnessapparaten van de Excite Line

Technogym Excite Line en iPod zorgen voor fit & fun

Capelle a/d IJssel, 1 mei 2007 - Technogym integreert iPod in de fitnessapparaten van de Excite Line. Alle apparaten van de Excite Line worden uitgerust met een aansluiting voor het afspelen en opladen van de Apple iPod. Wie tijdens zijn workout zijn eigen muziek wil luisteren of films wil bekijken, kan de iPod gemakkelijk bedienen via het display van de cardio-apparatuur.

Stimulatie voor alle zintuigen
Door de iPod aan te sluiten op de Excite apparatuur, wordt trainen leuker gemakkelijker. Tijdens het trainen naar je eigen muziek luisteren, stimuleert de zintuigen en motiveert lichaam en geest om de trainingsdoelen te halen. De iPod kan volledig worden bediend via het display van de Excite apparatuur. De work-outgegevens en de video- muziekbestanden van de iPod kunnen tegelijk worden bekeken. Daarnaast wordt de iPod direct opgeladen, door hem op de Technogymapparaten aan te sluiten. "Innovatie is de kern van onze bedrijfsvisie", zegt de Italiaanse grondlegger van Technogym, Nerio Alessandri. De integratie van iPod in de Excite Line is een innovatie die het trainingsgemak en -plezier vergroot.

Excite Line
De Excite Line van Technogym bestaat uit cardio-apparatuur met ondermeer een loopband, een fiets, een step, en de Cardio WAVE. Technogym heeft ook een iPod connectie ontwikkeld voor de reeds bestaande Excite apparaten in de fitnesscentra. De Excite apparatuur met iPod connectie zijn vanaf eind juli verkrijgbaar voor zowel privé-gebruikers als fitnessclubleden.

Cardio WAVE
De Cardio WAVE is een effectief Cardiotoestel dat met schaatsbewegingen de bil-, been-, en buikspieren traint. Natuurlijke bewegingen staan centraal bij het cardiovasculair trainingsapparaat. De vloeiende driedimensionale bewegingen zorgen voor een groter uithoudingsvermogen, een snel calorieverbruik en spierversteviging in de billen, buik en bilpartij. Cardio WAVE traint het coördinatievermogen en is nauwelijks belastend voor de gewrichten. Het gebruiksvriendelijke toestel is geschikt voor jong en oud, voor zowel beginners als voor professionele atleten.

Voor meer informatie over Excite Line en Technogym Benelux: www.technogym.nl / www.technogym.be

Over Technogym, The Wellness Company
Technogym International is Europees marktleider in professionele fitness- en biomedische toestellen. Technogym ontwikkelt, ontwerpt en produceert producten om de gezondheid, fitheid en kwaliteit van het leven te verbeteren via fysieke inspanning. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf is bekend om fitnessapparatuur waarin technische innovatie en industriële vormgeving één geheel zijn. Grondlegger en directeur-eigenaar Nerio Alessandri begon Technogym in 1983 vanuit zijn garage en bouwde het in luttele jaren uit tot een succesvolle internationale onderneming. In 2003 ontving hij van Ernst & Young een award voor 'Beste Entrepreneur van het jaar' en in 2004 jaar werd zijn bedrijf opgenomen in Fortune's Top-10 Beste Bedrijven om voor te werken.