Ingezonden persbericht


Persbericht

Agresso Wholesale release 2007 biedt zakelijke wendbaarheid

Groothandelsorganisaties flexibeler in veranderende markt dankzij Unit 4 Agresso

Sliedrecht, Nederland - 1 mei, 2007 - Unit 4 Agresso biedt handelsbedrijven verregaande zakelijke wendbaarheid met de lancering van Agresso Wholesale release 2007. De nieuwe versie van de bekende automatiseringsoplossing voor de groothandel levert flexibiliteit voor beheer en verandering van logistieke processen. Hiermee helpt Unit 4 Agresso de handelspraktijk verder te verbeteren en vereenvoudigen.

"Het is vooral in de groothandel steeds belangrijker om goed te anticiperen op veranderingen in de markt en daarbij mag ERP geen remmende factor zijn", zegt Bert Siekmann, Product Marketing Manager Unit 4 Agresso. "De groothandelssector heeft als geen ander te maken met de effecten van internationalisering en de toegenomen mobiliteit. Een flexibele ondersteuning van distributieprocessen is daarom essentieel."

Inkoop
De inkoop neemt in de groothandel een steeds belangrijkere en meer strategische plek in. Agresso Wholesale release 2007 biedt nieuwe functies voor een efficiënter inkoopproces. Zo introduceert Unit 4 Agresso met deze nieuwe release de functie 'inkoopordersoorten'. Hierdoor is het mogelijk om de logistieke en administratieve afhandeling van inkooporders te automatiseren. De bestelcockpit biedt gebruikers een totaaloverzicht van alle relevante gegevens om op een flexibele manier de juiste producten bij de juiste leveranciers in de juiste aantallen te bestellen. De cockpit maakt het tevens mogelijk om bestelscenario's af te spelen voor een optimalisatie van het bestelproces.

Distributiefunctionaliteit
Door toevoeging van distributiefunctionaliteit aan de verkooporders, kunnen groothandels al in een vroeg stadium van het logistieke proces invloed uitoefenen op bijvoorbeeld de keuze van verpakking, distributeur en de opbouw van de verzending. Agresso Wholesale release 2007 signaleert daarnaast bestaande onderhanden zendingen en voegt er desgewenst automatisch nieuwe zendingen aan toe. Agresso Wholesale biedt ondersteuning voor zendingen via alle distributeurs zoals DHL, TNT, GLS en DPD.

Agresso Wholesale release 2007 biedt tevens verbeterde functies voor het opmaken en afhandelen van verkoopoffertes, automatische statusafhandeling van vervolgacties en prijsbepaling op basis van inkooprijs, opslag en marge.

Artikelclassificatie en voorraadverdeling
Naast logistieke functionaliteit biedt de nieuwe release toegang tot een centrale artikeldatabank met assortimentinformatie van diverse leveranciers in de technische groothandel. Dankzij het gestandaardiseerde berichtensysteem kunnen technische groothandels eenvoudig met klanten en leveranciers communiceren over artikelgegevens. De nieuwe voorraadverdeelfunctie vereenvoudigt het beheer en de verdeling van voorraden (en onderhanden inkooporders) over verschillende (raam)orders, contracten en opties van klanten.

Agresso Wholesale release 2007 is versterkt met Web Solutions (real-time gekoppelde webwinkel), Business Manager (managementrapportage) en CRM (met sales force automation).

###

(404 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van ¤ 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Cathelijne van den Bosch of Yvonne van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: cathv/yvonnev@lewispr.com
Web: www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com