Hoogheemraadschap van Rijnland




Rijnland overlegt met bedrijfsleven over verkorten van renovatieperiode Grote Sluis in Spaarndam

Het hoogheemraadschap van Rijnland en de Kamer van Koophandel overleggen over een mogelijke verkorting van de renovatieperiode van de Grote Sluis te Spaarndam. Voor het bedrijfsleven duurt de beoogde stremmingsperiode te lang, waardoor ondernemers vrezen schade te lijden.

Kortere stremming

Rijnland zoekt naar mogelijkheden om de stremming te verkorten. Een kortere stremming is waarschijnlijk mogelijk, maar kost aanzienlijk meer. Rijnland wil deze extra kosten niet alleen betalen en overlegt hierover met belanghebbenden zoals gemeenten en de provincie. Ook laat Rijnland een studie uitvoeren naar de consequenties voor het bedrijfsleven van een langere of kortere stremming. De resultaten hiervan worden in mei verwacht.

Renovatie

Na 110 jaar intensief gebruik is een grootschalige renovatie van de Grote Sluis in Spaarndam nodig. De sluishoofden zijn in slechte staat en de deuren zijn aan vervanging toe. Ook de verkeersbrug over de sluis moet dringend gerenoveerd worden. De Grote Sluis is onderdeel van de doorvoerroute naar Haarlem en van de zogenaamde staande-mastroute.