Port of Rotterdam

Groot onderhoud N57 op Voorne Putten en de Haringvlietsluizen van mei 2007 tot medio 2008


01-05-2007

Rijkswaterstaat pleegt van mei 2007 tot midden 2008 groot onderhoud aan de Haringvlietsluizen en de N57 op Voorne Putten, nabij Hellevoetsluis en Brielle.

Het wegdek van de Haringvlietsluizen en de N57 krijgt een nieuwe toplaag en er vinden ingrijpende veranderingen plaats om de doorstroming te bevorderen en de veiligheid te vergroten.

Wat gaat er gebeuren?
Er worden drie kruispunten met verkeerslichten vervangen door turbo-rotondes en wordt een betonnen scheiding geplaatst tussen de linker- en rechter rijstrook. Een turbo-rotonde is een nieuw type rotonde met twee rijstroken. Hierbij wordt het verkeer vooraf al in goede banen geleid, zodat er op de rotonde niet van rijstroken gewisseld hoeft te worden. Dit is veiliger en bevordert de doorstroming van het verkeer. De N57 bestaat voor en na de turbo-rotonde uit twee rijstroken. Verder wordt er bij de kruising met de Zwartedijk/Noorddijk (afslag Rockanje) een (brom)fiets- en voetgangerstunnel gebouwd. Bij de Haringvlietsluizen wordt het betonnen wegdek vervangen.

Verkeershinder
Rijkswaterstaat minimaliseert de verkeershinder zo veel mogelijk door op de N57 in iedere rijrichting één rijstrook open te houden. Overdag en in het weekend zijn er geen omleidingsroutes nodig. De N57 wordt wel gedurende een aantal nachten (deels) afgesloten voor al het verkeer. Rijkswaterstaat communiceert de nachtelijke afsluitingen en omleidingsroutes ruim van tevoren via advertenties en persberichten.

De N57 wordt veiliger en vlotter
Rijkswaterstaat heeft een verkeersonderzoek gedaan naar de doorstroming van het verkeer en de capaciteit van de N57 op het gedeelte tussen de Haringvlietsluizen en de Groene Kruisweg (N218). Uit het onderzoek blijkt dat verbreding naar 2 keer 2 rijstroken (zoals op een snelweg) niet nodig is om het verkeer vlotter te laten doorstromen. De vervanging van de drie kruispunten met verkeerslichten door turbo-rotondes is hiermee voldoende tot 2020.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden krijgt men via het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002 of kijk op www.vananaarbeter.nl