Consument kiest vaker voor de oprichting van een Stamrecht BV


UTRECHT, 20070501 -- Internettussenpersoon Advios uit Utrecht meldt een daling van het aantal afgesloten beleggingspolissen en een flinke stijging van het aantal opgerichte Stamrecht BV's. Volgens Jeroen Lever, mededirecteur van Advios Financiële Diensten, wordt de daling bij beleggingspolissen vooral veroorzaakt door de voortdurende negatieve publiciteit rondom woekerpolissen.

"Het advies van de Consumentenbond om bij twijfel niet te kiezen voor een beleggingspolis heeft zeker effect gehad op het consumentengedrag. De ondoorzichtige kostenstructuur en gebrek aan flexibiliteit zetten de beleggingspolis op achterstand ten opzichte van de Stamrecht BV, een Stamrecht BV wordt opgericht tegen een vaste kostprijs en biedt de consument een optimale flexibiliteit."

De trend dat consumenten met een gouden handdruk in toenemende mate kiezen voor de oprichting van een eigen Stamrecht BV was al in gang gezet alvorens de ophef rondom woekerpolissen haar hoogtepunt bereikte.

Doordat Advios sinds 2001 de beleggingspolissen heeft aangeboden tegen een provisieplafond van EUR 680,00 (destijds NLG 1.500,00) heeft Advios geen last van de woekerpolisaffaire. "Omdat wij altijd openheid hebben gegeven over de kostenstructuur en de afsluitprovisie maximeerde op een provisieplafond van EUR 680,00 zijn onze relaties welke in het verleden hebben gekozen voor een beleggingspolis zonder enige uitzondering bijzonder tevreden met hun beleggingspolis. Qua kosten maakt het natuurlijk een groot verschil of een beleggingspolis destijds is afgesloten bij een traditionele tussenpersoon tegen 7 % afsluitprovisie of bij een moderne Internettussenpersoon zoals Advios waarbij de afsluitprovisie niet groter is dan EUR 780,00."