Gemeente Tilburg

24-4-2007
Emancipatie van vrouwen in Tilburg
Werkconferentie met instellingen uit stad op donderdagmiddag 3 mei

De gemeente Tilburg en stedelijk centrum voor emancipatie Feniks organiseren op donderdagmiddag 3 mei een werkconferentie over emancipatie van vrouwen. Instellingen en organisaties uit Tilburg zullen met elkaar in discussie gaan over de positie van meiden en vrouwen. De bijeenkomst vindt plaats in de raadszaal van stadskantoor
1, stadhuisplein 130 in Tilburg en duurt van 13.30 tot 17.30 uur.

Gerda de Vries, directeur van Feniks: "Vrouwen lopen nog steeds op veel fronten achter op mannen. Veel vrouwen werken parttime. Als hun huwelijk stukloopt, raken ze ineens in een kwetsbare positie. Meer vrouwen dan mannen zitten in een armoedesituatie."

Wethouder Gon Mevis: "Met de conferentie willen we een platform bieden aan de instellingen en organisaties uit de stad. We willen graag van hen horen wat knelpunten zijn, zodat we concrete speerpunten kunnen benoemen voor de komende jaren. Daarmee kunnen we een basis leggen voor een nieuw emancipatiebeleid."

Er is tijdens de conferentie aandacht voor vrouwen in een kwetsbare positie, vrouwenrechten en veiligheid, deelname van vrouwen in maatschappelijke besluitvorming, en deelname van vrouwen aan betaalde arbeid en verdeling van zorgtaken. Instellingen kunnen zich nog opgeven voor de conferentie. Zij kunnen hiervoor contact opnemen met de gemeente Tilburg, via telefoonnummer (013) 542 96 00.